Съдът отряза бляна на Петко Стрелеца да стане Петко Милионера

https://www.24chasa.bg/novini/article/7566276 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

Великотърновският окръжен съд отряза като недопустим иска на Петко Петков от Лясковец за близо 2 милиона лв. обезщетение за вреди. Осъденият доживот за убийството на командоса Емил Шарков през 2014 г. Петков предяви колосалната претенция от затвора срещу Прокуратурата, ВСС, Държавата и Европейския съюз.

Лясковчанинът мотивира искането си с това, че е станал жертва на незаконни действия на прокуратурата и подчинената й полиция, че е бил преследван като най-големия престъпник и терорист, че се е чувствал заплашен, че ще го вкарат насилствено и престъпно в лудницата. Ищецът е бил принуден да стои постоянно вкъщи през целия процесен период от почти 4 години, т.е. му е бил наложен незаконен домашен арест.

Петко настоява, че многократно служители на МВР правят опит да отведат него и майка му за лечение до 14.03.2014г., когато барети ги атакуват "престъпно и незаконно в 04,40 ч. през нощта, директно със стрелба да ги убиват".

В следствие на описаните действия на Районна прокуратура Горна Оряховица той бил подложен на психически тормоз, на жестоко, нечовешко и унизително отношение, което уронва човешкото му достойнство и го принуждава да върши и да приема действия против волята си, които пораждат у него чувство на страх, незащитеност и малоценност, от което тотално е загубил вяра в българската прокуратура и полиция.

ВСС смята за отговорен, тъй като по силата на Закона за съдебната власт назначава прокурорите "при стриктно съблюдаване на нравствените и професионални качества, което задължение той не е изпълнил".

България пък му е виновна, защото е предоставила властнически правомощия на Прокуратурата. Държавното обвинение пък не е изпълнило своите задължения да ревизира и контролира работата на "своята подчинена полиция", казва Петко Стрелеца.

Искът му е насочен и към Европейския съюз и Европейската комисия, защото не издали мотивирано становище на неговите жалби.

Ищецът претендира обезщетение за претърпен нематериални щети за времето от 01.08.2010 г. до 14.03.2014 г., през който период Прокуратурата на РБ и МВР са искали без наложена принудителна медицинска мярка от съд да настанят ищеца за принудително лечение в психиатрична болница, от което той е претърпял вреди в размер на 1 000 000 лв. Изчислил си е и лихви от датата на предявяване на исковата молба в размер на 964 860 лв..

Всички ответници по делото са дали становища за недопустимост на Петковите претенции.

Съдия Ивелина Солакова е постановила също, че искът е недопустим, а исковата молба следва да се върне на Петков. Определението подлежи на обжалване пред ВТАС в едноседмичен срок от съобщаването му на страните.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бизнесмен и приятелката му оковани с железа и изхвърлени живи в река Камчия заради дълг към Краля на скрапа Невърнат дълг от едва 30 хиляди лева става причина за отвличане и последвало жестоко убийство в стила на италианската мафия на бизнесмена Венцислав Евтимов и неговата секретарка и интимна приятелка Димитринка Пекова.

Убитите нямат роднинска връзка Откритите дрехи в бидоните са евтини, произведени са преди 4-5 години Шивашки цехове и пазари са на мушката на криминалисти, разследващи двата разчленени трупа край Негован, научи "България Днес". Вече седмица от полицията не могат да разкрият самоличността на телата, намерени натъпкани в бидони край водоема на

Тирове със стоки минавали границата само на хартия заради схеми с ДДС Дело за митнически далавери през ГКПП "Кардам" от 2009 г. изискано от спецобвинението Далавери с фиктивен износ на зърно и брашно през ГКПП "Кардам" отпреди 10 години се нищят по делото срещу Миню Стайков! Към разследването срещу алкохолния бос за данъчни престъпления е изискан