Двама безработни се конкурират за едно работно място в Добричка област

https://www.24chasa.bg/novini/article/7566950 www.24chasa.bg

През първите шест месеца на 2019 г. на работа в област Добрич са постъпили 5036 безработни лица. Само през месец юни 2019 г. в трудова заетост са устроени 681 безработни лица - показват данните на Агенцията по заетостта-Варна. Значителен е делът на реализираните на първичния трудов пазар – 88,3% от общия брой започнали работа лица. През месеца в трудова заетост са устроени 82 младежи на възраст до 29 години, както и 276 безработни лица на възраст над 50 години.

От началото на годината броят на регистрираните безработни в бюрата по труда от област Добрич е намалял с 3879 лица и в края на първото полугодие те са 2898 Равнището на безработица в Добричка област през юни 2019 г. е 3,6%, с 0,4 процентен пункт по-малко от предходния месец. В сравнение с юни 2018 г. броят на регистрираните безработни намалява с 431 лица, равнището на безработица е с 0,6 процентни пункта по-ниско. През юни 2019 г. за едно свободно работно място, обявено на територията област Добрич са се конкурирали средно по 2 безработни лица.

В град Добрич броят на регистрираните безработни през юни 2019 г. е 792. Равнището на безработица в града е 1,8% при 2,1% предходния месец, с 0,3 процентни пункта по-ниско. В сравнение с юни 2017 г. се отчита спад с 0,6 процентни пункта на равнището на безработица и намаление със 170 лица на регистрираните безработни.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Оскверниха образа на Христо Ботев в Пловдив! Това е поредната вандалска проява върху лика на революционера за последните няколко месеца. Патриотичната рисунка, намираща се на булевард "Христо Ботев", е надраскана с червена боя. След всяка вандалщина графитът е обновяван и почистван, но само след дни боята отново се появява на лицето на

Светофар падна на кръстовището на булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий" вчера сутринта. Няма пострадали. Столична община потвърди за инцидента. Не са ясни причините за срутването на светофарната уредба. Движението по натовареното кръстовище не бе засегнато, а пораженията бяха отстранени в рамките на деня.

Секс пръска Нора Недкова дори и на балкона. Плеймейтката се показа чисто гола на малката си тераса, където най-вероятно се кани да просне прането. Феновете на русото миньонче се притениха да не й настине дупето. Недкова рецитира текст от песента на Михаела Филева "Изгубени в рая" под изключително провокативната си разголена снимка