Двама безработни се конкурират за едно работно място в Добричка област

https://www.24chasa.bg/novini/article/7566950 www.24chasa.bg

През първите шест месеца на 2019 г. на работа в област Добрич са постъпили 5036 безработни лица. Само през месец юни 2019 г. в трудова заетост са устроени 681 безработни лица - показват данните на Агенцията по заетостта-Варна. Значителен е делът на реализираните на първичния трудов пазар – 88,3% от общия брой започнали работа лица. През месеца в трудова заетост са устроени 82 младежи на възраст до 29 години, както и 276 безработни лица на възраст над 50 години.

От началото на годината броят на регистрираните безработни в бюрата по труда от област Добрич е намалял с 3879 лица и в края на първото полугодие те са 2898 Равнището на безработица в Добричка област през юни 2019 г. е 3,6%, с 0,4 процентен пункт по-малко от предходния месец. В сравнение с юни 2018 г. броят на регистрираните безработни намалява с 431 лица, равнището на безработица е с 0,6 процентни пункта по-ниско. През юни 2019 г. за едно свободно работно място, обявено на територията област Добрич са се конкурирали средно по 2 безработни лица.

В град Добрич броят на регистрираните безработни през юни 2019 г. е 792. Равнището на безработица в града е 1,8% при 2,1% предходния месец, с 0,3 процентни пункта по-ниско. В сравнение с юни 2017 г. се отчита спад с 0,6 процентни пункта на равнището на безработица и намаление със 170 лица на регистрираните безработни.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Винсент Солари пристигна у нас   Алкохолният бос е в болницата към затвора, магистратите решават за свободата му Адвокатът на Мишел Платини пристигна у нас заради алкохолния бос Миню Стайков, научи "България Днес". Известният в Европа юрист Винсент Солари се включва в защитата на Стайков, обвинен за ръководене на организирана престъпна група за

Псевдолечители борят рак с опасен препарат, който наподобява белина! За налудничавия метод алармира читател на "България Днес". Медикаментът се продава в мрежата и много хора вярват, че освен срещу рак помага и за малария, аутизъм, астма и гъбички, като пречиства организма от патогените. Става дума за хлорният диоксид ММС и дестилирана вода ЦДС с

Бившата съпруга на футболиста на "Челси" Педро Родригес - Карол Мартин, използва всеки случай, за да го удари болезнено. Този път тя го направи публично. Дамата отговаряше на въпроси на свои фенове в инстаграм и логично повечето бяха свързани с бащата на трите й деца. Карол и Педро имат три момчета - Брайън, Кайл и Марк.