Обходът на Плевен ще е с 80 км в час допустима скорост

https://www.24chasa.bg/novini/article/7569081 www.24chasa.bg

Вариантът предвижда обход на Плевен откъм югоизток и връзка с пътя за “Кайлъка”.

По бъдещия обход на Плевен колите ще се движат максимум с 80 км/ч. Толкова е проектната скорост, заложена в инвестиционното предложение, публикувано преди дни от Агенция “Пътна инфраструктура”.

Отсечката трябва да създаде удобна и безопасна връзка между фериботния комплекс “Никопол - Турну Мъгуреле” и магистрала “Хемус”. Целта на инвестиционното предложение е ефективно пътно решение, с което да се изнесе транзитният, извън центъра на Плевен.

Вариантите за решения са разработени при няколко технически изисквания. Класът на пътя ще е втори, габаритът - с две платна за движение с по две ленти с широчина 3,25 м.

Според жълтия вариант началото е преди пътен възел “Балканстрой”. Трасето обхожда югоизточно Плевен възможно най-близо до градските зони, след което минава с мост над входа на природен парк “Кайлъка”, преди да се включи в съществуващия път там. И другите два варианта предвиждат връзка с “Кайлъка”.

По време на строителството на обекта ще се ползват съществуващи пътища, което ще наложи промяна в организацията на движението. При необходимост ще бъдат прокарани временни пътища за транспорт на строителни материали, се посочва в инвестиционното предложение.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Оскверниха образа на Христо Ботев в Пловдив! Това е поредната вандалска проява върху лика на революционера за последните няколко месеца. Патриотичната рисунка, намираща се на булевард "Христо Ботев", е надраскана с червена боя. След всяка вандалщина графитът е обновяван и почистван, но само след дни боята отново се появява на лицето на

Светофар падна на кръстовището на булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий" вчера сутринта. Няма пострадали. Столична община потвърди за инцидента. Не са ясни причините за срутването на светофарната уредба. Движението по натовареното кръстовище не бе засегнато, а пораженията бяха отстранени в рамките на деня.

Секс пръска Нора Недкова дори и на балкона. Плеймейтката се показа чисто гола на малката си тераса, където най-вероятно се кани да просне прането. Феновете на русото миньонче се притениха да не й настине дупето. Недкова рецитира текст от песента на Михаела Филева "Изгубени в рая" под изключително провокативната си разголена снимка