Искат 100 децибела до полунощ

https://www.24chasa.bg/novini/article/7569096 www.24chasa.bg

Българската асоциация на заведенията, която обединява предимно дребни собственици на ресторанти, дискотеки и барове, поиска в декларация, изпратена до медиите, политически дебат за премахване на последните ограничения, наложени с поправка на Закона за защита от шума в околната среда, които Народното събрание гласува преди два месеца.

Според декларацията крайният час, до който може да се работи в заведения на открито, трябва да бъде преместен до полунощ, т.е. с един час напред във времето в сравнение с приетото в поправките на закона ограничение. Според собствениците на заведения новото ограничение за децибелите трябва да бъде променено на 100 и освен това нововъвената мярка “запечатване на обект” трябва да бъде премахната. Те се мотивират с това, че през юни парламентът е приел поправките, без изобщо да се пита браншът за мнението му.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Софиянец стигна до крайност като постави камери за видеонаблюдение на балкона си в желанието си да опази ценната зимнина от посегателствата на недоброжелатели. Снимка:

В пласьор на комунистически календари за идващата 2020 г. се е превърнал подземният бос Димитър Вучев-Демби, показа проверка на "България Днес". Календарът, който Демби предлага, е дело на Българската комунистическа партия, която заедно с още няколко подобни организации се бори за честта да бъде единствен представител на автентичната лява идея у

Скоро няма да има нужда от тях на терена, всичко ще се решава пред екрана Системата за видеоасистент арбитри (ВАР) е вредна за футбола! Такова мнение изрази един от най-успешните български съдии Атанас Узунов. В последните дни се води дискусия на най-високо държавно ниво дали системата трябва да бъде въведена в българския футбол.