ВСС разглежда казуса с изнесените лични данни на съдия Мирослава Тодорова

https://www.24chasa.bg/novini/article/7571986 www.24chasa.bg

Точно след седмица съдийската колегия на ВСС ще разгледа казуса с изнесените лични данни на съдия Мирослава Тодорова и нейното семейство, предаде БТА. Декларацията й беше публикувана на страницата на съдебния инспекторат в интернет, без да бъдат заличени адрес, лична карта и други данни. Файлът беше с името и добавка NE SE CHISTIII!!!

За 30 юли, когато е последното заседание на колегията, преди лятната ваканция, председателят на ВКС настоя да бъде поканен главният съдебен инспектор Теодора Точкова, за да обясни ситуацията. Тя обаче е в отпуск до 31 юли. Лозан Панов предложи да бъде изслушана и самата Тодорова.

По време на дискусията членът на колегията Атанаска Дишева заяви, че има известна тенденциозност по отношение на името, още повече, че това е единствен подобен случай. Странно, според нея, е името на файла "не се чисти".

Представляващият ВСС Боян Магдалинчев смята, че се развиват конспиративни теории, без да е правена проверка. Трябва да разберем дали това е целенасочено, да не преекспонираме личността, посочи той.

Цветинка Пашкунова предложи да се изчака резултатът от проверката.

Недопустимо е публикуването на такива лични данни, каза председателят на ВАС Георги Чолаков.

Вероника Имова смята, че случилото се е неправомерен акт - както по отношение на магистратската й независимост, така и по отношение на личната й неприкосновеност. Не е коректно, без да знаем всички детайли, да говорим, че е преднамерено, каза тя и поиска строги наказания за служителите, които са публикували незаличената информация за Тодорова.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

9-килограмов пъпеш отгледаха в свиленградското село Сладун! Сладкият плод е дълъг близо половин метър и е един от най-големите родни екземпляри. Пъпешът израства толкова великански в дома на 72-годишната Гина Койнова. Пенсионерката нито знае сорта на гиганта, нито как е успял да достигне колосалните си размери.

"Раната започна да зараства, но белегът ще остане за цял живот. Не само като тежък спомен, но и като резка на ухото ми." Това заяви пред "България Днес" отец Иван няколко дни след като разбеснял се мъж нападна хора в приюта му в софийското село Нови хан. При злополучното нападение беше засегнато ухото на духовника,

Най-трудното нещо в света! Така човекът амфибия Яне Петков от Сандански определя новото си екстремно предизвикателство. На 7 септември т.г. той ще бъде спуснат в басейн с олимпийски размери, като ще бъде закопчан с белезници и с тежести, напъхан в чувал, който ще бъде завързан. Целта на Петков е да изплува жив от трудната ситуация.