Обрат: Малката коалиция се разпадна! (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7574473 www.24chasa.bg
Сбирката на патриотите в стаята на Борис Ячев от ВМРО, председател на парламентарната комисия антикорупция, се разтури за по-малко от 5 минути. Снимки КРИСТИНА КРЪСТЕВА

Аз я създадох, те я напуснаха.

В правителствена

криза сме. Чакам да ми

се обади премиерът,

обяви Волен Сидеров

2 минути, след като тримата патриоти се събраха за първи от около година на 6 очи, сбирката се разтури. Причината бе предложението на лидера на “Атака” Волен Сидеров медиите да присъстват на разговора - нещо, на което представителите на ВМРО и НФСБ възразили.

“Такава коалиция вече няма, не го ли разбрахте?” Това каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Попитан защо си тръгва от коалиционния съвет, Каракачанов заяви: "То няма такъв. Първо, чакаме “Атака” 30 минути, идват и започват скандали и обструкции. Няма смисъл", заяви още Каракачанов. На въпрос как ще продължи да бъде коалиционен партньор на ГЕРБ, Каракачанов отговори: “Ще разберете“.

“Аз не виждам да има такава коалиция, щом се крие от медиите и се крие да се събере и нещо да каже. Аз и моите колеги не искаме задкулисие, затова и настоявахме да бъдем пред вас. Нашето желание на “Атака” беше да няма задкулисие. Тяхното - да има, да стоим на затворени врати и да си говорим нещо, което след това всеки да го предаде според своето виждане. Аз исках вие да заснемете всичко и да го предадете на хората, които са гласували и на хората, които не са гласували за нас. От това какво по-справедливо”, попита журналистите Сидеров след разтурилата се среща. И заключи: “Аз я създадох коалицията, те я напуснаха и те я развалиха”, потвърди Сидеров. Той очаква премиерът Бойко Борисов вече да прояви интерес, защото има правителствена криза.

“Бъдещето на управляващата коалиция беше поставена под въпрос от ВМРО и НФСБ още когато те направиха задкулисно заседание, на което решиха, че няма да бъда председател на ПГ. И тук не е въпросът моето председателство, а погазването на споразумението между трите партии”, допълни Сидеров.

“Атака” сме тук, ние сме последните, които напускаме коалиционния съвет. Колегите от ВМРО и НФСБ не знам защо напуснаха. Уплашиха се от камерите. Ние поканихме вас, медиите, да присъствате, защото искаме всичко да е прозрачно. Какво им стана - скочиха, казаха: “Това е недопустимо!” Даже Валери с някакви думи, които не искам да ги повтарям, и си тръгнаха, уплашени от това, че вие ще присътвате”, обясни Сидеров. На срещата той дойде със заместника си Десислав Чуколов и Магдалена Ташева.

Сидеров обмисля дори да напусне парламента.

Явно подписите под споразумението не важат вече, скандалът на коалиционния съвет беше сценарий на “Атака”. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който си тръгна първи от коалиционния съвет заедно със заместника си Валентин Касабов, съпредседател на ПГ. Симеонов напомни, че “преминаването от скандал в скандал копира модела на политическо поведение на Корнелия Нинова”. Той е категоричен, че прекъсването на коалиционния съвет е сценарий, подготвен от “Атака”. “При цялото ми уважение към медиите, ние не сме канили медии на тази среща, нито сме я обявили отворена. В един момент, когато се събрахме, и вън в коридора пълно с камери и с журналисти. Много добре знаете, че има срещи, на които са канени медиите и на които не са канени. В наше лице ние с ВМРО не сме канили медии, става ясно, че са поканени от “Атака”. След като са поканили много медии и се стига до това блъскане вътре, това каране вътре унизително за нас и за вас, това е сценарий на “Атака”. Целта е медиен скандал”, убеден е Симеонов.

На въпрос защо не са останали вътре да си говорят, Симеонов заяви, че вътре не е можело да се диша от толкова хора. Не пожела да коментира хипотезата, при която “Атака” напуска парламента, воглаве с лидера си.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Зловещият бой между фенове на „Ботев“ (Пд) и „Локомотив“ (Пд) на 24 май сериозно разбуни духовете. Той е бил уговорен и се е провел близо до Асеновградско шосе. В кървавата битка са взели участие по 15 човека от агитка. Целият мач е продължил около минута и половина. Вече се появи и видео на уговорения бой в „Трафикнюз“

Красотата изисква жертви. С това е наясно актрисата Ралица Паскалева, за чиято визия се грижи топгримьорът Цецо Андреев. За разкрасителните процедури актрисата, позната с ролята си като д-р Стилянова от сериала "Откраднат живот", се раздели със 100 лв., за които се разплати с Андреев. След като й положи макиажа

Последната ни двойка е от 1993 година, бели лешояди имаме около 100 Иво АНГЕЛОВ Зъл бракониерски изстрел прекъсна полета на черния лешояд Ултрон. Величествената птица беше убита, преди да навърши една година. Тя бе единствената по рода си у нас. Преди около половин век видът изчезва по нашите земи