4 дни повече ваканция, махат два от изпитите след 4-и клас (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7574780 www.24chasa.bg
4 дни повече ваканция, махат два от изпитите след 4-и клас (Обзор)

30 дни ваканция ще имат учениците през следващата учебна година според пуснат от образователното министерство предварителен график.

Предложението за догодина е с 4 дни по-дълга ваканция в сравнение с миналата учебна година.

Външното оценяване за четвъртокласниците вече ще бъде само по български език и математика и отпадат тестовете по “Човекът и природата” и “Човекът и обществото”.

От министерството обясниха, че ще има промяна във форматите на изпитите, но все още се работи по нея. Трябвало да стане ясна обаче преди началото на учебната година на 15 септември, за да могат учениците да са запознати преди старта на новата учебна година.

Предложени за обсъждане са и проекти на графици на ученическите олимпиади, на националните състезания, както и на състезанията по професии през следващата учебна година.

Времето за обсъждане на предложените от МОН варианти е един месец от публикуването на официалната страница на министерството. Всички постъпили становища ще бъдат разгледани.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Зловещият бой между фенове на „Ботев“ (Пд) и „Локомотив“ (Пд) на 24 май сериозно разбуни духовете. Той е бил уговорен и се е провел близо до Асеновградско шосе. В кървавата битка са взели участие по 15 човека от агитка. Целият мач е продължил около минута и половина. Вече се появи и видео на уговорения бой в „Трафикнюз“

Последната ни двойка е от 1993 година, бели лешояди имаме около 100 Иво АНГЕЛОВ Зъл бракониерски изстрел прекъсна полета на черния лешояд Ултрон. Величествената птица беше убита, преди да навърши една година. Тя бе единствената по рода си у нас. Преди около половин век видът изчезва по нашите земи

Красотата изисква жертви. С това е наясно актрисата Ралица Паскалева, за чиято визия се грижи топгримьорът Цецо Андреев. За разкрасителните процедури актрисата, позната с ролята си като д-р Стилянова от сериала "Откраднат живот", се раздели със 100 лв., за които се разплати с Андреев. След като й положи макиажа