След 6 месеца решетки счетоводителката, удушила мъжа си, остава в ареста

https://www.24chasa.bg/novini/article/7575920 www.24chasa.bg
Веска Хаджиева остава в ареста.

Пловдивският апелативен съд не се смили над 67-годишната Веска Хаджиева, която на 13 януари т.г. удуши с голи ръце съпруга си в банята заради системен тормоз и оргии. Тя поиска по-лека мярка, а прокуратурата пледира за домашен арест. Магистратите обаче прецениха, че има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Веска влезе в залата съсухрена и с отчаян поглед. Адвокатът й Орлин Търновалийски посочи, че половин година тя е зад решетките и няма как да повлияе на разследването или да избяга. Според него Хаджиева не е убила умишлено 73-годишния си съпруг, а е превишила пределите на неизбежната отбрана.

На 13 януари Хаджиева потърсила връзка ключове от съпруга си, което прераснало в скандал и физическа разправа. В това време Костадин Хаджиев бил гол в банята, канел се да се къпе. Взел дървен налъм и ударил с него по ръката жена си. Схватката продължила дълго - падали, ставали и накрая се стигнало до фаталния инцидент. Веска удушила мъжа си, който бил пиян, а алкохолната проба отчела 2,60 промила.

Адвокат Търновалийски посочи, че Хаджиев системно тормозил жена си. В деня на инцидента тя се отбранявала. Двамата съпрузи били в обтегнати отношения след смъртта на единствения им син. Живеели в една къща, но в отделни стаи. Тя работела като счетоводител, а мъжът й разкарвал стока с бус. 73-годишният Хаджиев си имал приятелка, която се била пренесла в дома му.

Макар прокурорът да настоя за по-лека мярка, апелативният съд остави Веска за постоянно в ареста. Определението е окончателно.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Президентът, премиерът, министрите, директорите, кметовете в Северна Македония ще получават минимална заплата от 14 500 денара (около 460 лв.) през следващите два месеца. За всички назначени членове на управителни и надзорни съвети няма да получават дивиденти, реши правителството в Скопие. Целта е в бюджета да останат средства за социални разходи

Вносът на боклуци у нас продължава и по време на карантината, наложена заради разпространението на епидемията от коронавирус, съобщават от предаването "Господари на ефира".  Противно на очакванията ограничаването на придвижването в страната да спомогне за изчистването на въздуха, се оказа, че нивото на замърсяване в България отново е над нормата

Медицинските работници от ВМА, които са на първа линия в битката с COVID-19 излезнаха с послание до всички като направиха специална снимка, на която изписаха: „Вие сте вкъщи. Ние сме на работа. И ВСИЧКО ЩЕ Е НАРЕД!” Снимка: Facebook /