България и Черна гора ще си сътрудничат при бедствия и кризи

https://www.24chasa.bg/novini/article/7578394 www.24chasa.bg
Меглена Плугчиева, Ивайло Иванов, Младен Маринов и Мевлудин Нуходжич

Министър Младен Маринов беше на официално посещение в Черна Гора по покана на черногорския министър на вътрешните работи - Мевлудин Нуходжич. В българската делегация са още главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, директорът на Главна дирекция "Гранична полиция" главен комисар Светлан Кичиков, посланика на България в Черна гора Меглена Плугчиева. Това съобщиха от Посолството на Република България в Черна гора.

В рамките на посещението министър Маринов проведе среща със своя колега Нуходжич, като след работната среща подписаха Споразумение между Република България и Черна гора за сътрудничество при бедствия, кризи и извънредни ситуации.

От черногорска страна бе изразена благодарност към България, както за голямата политическа подкрепа по време на успешното Българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 г., така и за отличното оперативно сътрудничество до сега, като не бе пропусната и благодарността за ефективната помощ от страна на българската служба "Противопожарна охрана" при бедственото положение в Черна гора по време на горските пожари от 2017г.

Министър Младенов се срещна и с Директора на Полицията на Черна гора, Веселин Вельович, като бяха обсъдени възможностите за задълбочаване на полицейското сътрудничеството особено в сферата на нелегалната миграция, борба с организираната престъпност и корупцията.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Част от бронзовата статуя на Петко и Пенчо Славейкови от емблематичния площад изчезна. Морални и духовни инвалиди отново осакатяват сина и изрязват бастуна му, на който се подпира. Без него ръцете на Пенчо изглеждат необичайно кръстосани. Това е поредната вандалщина над композицията на Георги Чапкънов.

Ники Кънчев подари картина на Брайън Адамс. Изпълнителят развълнува преди ден почитателите си с концерт в Пловдив, а сред гостите е водещият, който остава изключително вдъхновен от Адамс. След финала на шоуто Кънчев дарява певеца с картина. "Имах удоволствието отново да му стисна ръката преди концерта.

9-годишният мочок Веско ще има нов дом в парка за танцуващи мечки "Белица". Веско е живял 8 г. в Столичния зоопарк. Животното има поведенчески и физически отклонения - слабичко е, леко прегърбено и не се знае на този етап дали това е генетичен проблем. Мечокът е роден преди 9 г. във Варненския зоопарк,