Паскалев резерва на БСП за София, ако Манолова откаже

https://www.24chasa.bg/novini/article/7580399 www.24chasa.bg
КОСТАДИН ПАСКАЛЕВ

Омбудсманката Мая Манолова е най-добрият кандидат за кмет на София за БСП, обяви от събора в Бузлуджа зам.-председателят Кирил Добрев. В офанзивата Манолова да участва в изборите се включи и емблемата Стефан Данаилов. Въпреки че, ако Манолова реши да се включи в битката за столицата, тя ще играе като независима, а БСП ще я подкрепи.

Ако обаче Манолова се откаже, червените обсъждат като вариант и Костадин Паскалев, който също има много номинации. Той вече е бил кмет, но на Благоевград, има и опит като министър на регионалното развитие.

Много по-голяма яснота имат социалистите за кандидатите си за районни кметове в София. Сред тях има лекар в Спешна помощ, двама общински съветници и архитект.

Кандидатът на социалистите в “Изгрев” е 33-годишният лекар от спешната помощ д-р Делян Георгиев. Общинските съветници Николай Николов и Борис Цветков ще се борят за кметския стол съответно на “Красно село” и “Искър”. Николов нашумя с акцията за поставяне на камери срещу травеститите в центъра на столицата. Син е на социолога Юрий Асланов.

В “Младост” БСП ще подкрепи кандидатурата на сегашния главен архитект на района Стефан Стефанов, който е номиниран от инициативен комитет.

Много от номинираните са икономисти. Мениджърът в застрахователна компания Димитър Главинов ще се бори за “Слатина”. Икономист-информатик, но и експерт в областта на сигурността е Александър Вачев, номиниран за “Триадица”. Икономисти са и Николай Велчев, който ще играе за “Лозенец”, както Мая Александрова за “Люлин”. Предприемачът Георги Тодоров е кандидат за “Илинден”, а финансистите Александър Кьосовски и Владимир Петров ще играят съответно за “Витоша” и “Връбница”. Предприемач е и кандидатът за “Красна поляна” Георги Миланов, издигнат от инициативен комитет. В “Банкя” и “Панчарево” БСП ще подкрепи независимите Иво Пиперов и Радко Петров. В “Надежда”и “Студентски” пък разчитат на юристите Стоян Цветков и Георги Йорданов, както и Веселин Жечев за “Подуене”.

Транспортният експерт Милко Панов е номиниран за “Нови Искър”, а училищният психолог и бивш кмет на Долни Богров Цецка Кочкова - за “Кремиковци”.

Магистърът по национална сигурност Иван Виделов е за “Средец”, а в “Овча купел” БСП ще подкрепи издигнатия от инициативен комитет Ангел Маринов, който е юрист и също експерт по национална сигурност.

Специалистът по военно дело и строителство Янко Янков е кандидатът за “Сердика”.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска

Само 10 години изкара зад решетките касапинът Красимир Самарджийски, който наръга 42 пъти жена си Анна с джобно ножче! Ревнивият убиец получи 20 г. затвор, но с добро поведение успява да си спести половината наказание. Това става ясно от определение на съдия Петя Крънчева от Софийския градски съд, научи "България Днес"

Илиян Михов-Баровеца стана учител на годината! Музикантът и певец, който преподава в столичното 144-о СУ "Народни будители", беше избран за учител на годината след гласуването на 130 негови колеги. Преди дни изпълнителят получава грамота, която да потвърди заслуженото му отличие. "Признанието е много сладко