Една трета от кораловите рифове край Гуам са унищожени заради топлата вода

https://www.24chasa.bg/novini/article/7583660 www.24chasa.bg

Учени установиха, че една трета от кораловите рифове край брега на остров Гуам са унищожени вследствие на повишаване на океанските температури, предаде Асошиейтед прес.

Специалисти от университета на остров Гуам заявиха, че покачването на температурите е умъртвило 34 процента от коралите край брега на острова между 2013 г. и 2017 г.

Около 40 процента от рифовете край източния му бряг са унищожени, предава БТА.

"Никога по-рано не бяхме виждали коралови рифове да са пострадали толкова тежко - заяви експертката по морска биология Лори Раймундо. - Проблемът спешно трябва да бъде решен, защото те са жизнено важен хабитат за много видове риби, осигуряват защита на брега и допринасят за развитието на туризма на остров Гуам."

Негативният ефект може да бъде намален чрез промени, свързани със замърсяването, канализацията и пластмасовите отпадъци на острова.

Местен експертен екип следи състоянието на коралите и се опитва да ги съживи в съответствие с план за възстановяване на кораловите рифове от 2017 г.

Резултатите от изследването са публикувани в Coral Reefs.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Спортът е здраве! Спортът е дълголетие! Да бъдеш активен е от съществено значение, поради толкова много причини. Поддържането на добра форма е само една от тях. Хората, които спортуват редовно, както и професионалните спортисти знаят, че бягането и бързото ходене са сред най-полезните активности за нашето здраве

Никол Шерцингер работи за бебе с ръгбиста Том Еванс. Това разкрива приятел на двойката пред английските таблоиди. Бившето гадже на Григор Димитров е заедно с Том от около една година. 42-годишната певица все още не е ставала майка и в последно време сериозно се замисля за създаване на семейство. Близки на двойката дори твърдят

Певицата разбира мерките, но е категорична - браншът трябва да бъде подкрепен "Не може да ни оставят без никаква финансова помощ!" С тези думи ДесиСлава изрази безрезервната си подкрепа към всичките си колеги, както и към всички над 150 хил души, заети в бранша,които остават без работа след затварянето на нощните заведения