Фонд на фондовете отвори окончателните оферти за Фонд Мецанин/Растеж (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7584378 www.24chasa.bg

Двама участници заявиха желание да управляват публичен ресурс от 75, 3 млн. лв.

Фонд на фондовете отвори окончателните оферти за мениджър на 75,3 млн. лв. по Фонд Мецанин/ Растеж. Офертите на кандидатите бяха отворени в офиса на финансовата институция.

Средствата са насочени към развитието на конкурентоспособността на българските малки и средни предприятия (МСП) в зрял етап на развитие. Чрез инструмента ще се осигури достъп до алтернативно финансиране за тези предприятия, които са с потенциал за растеж и подобряване на дейността, които търсят възможности за навлизане на нови пазари, както и такива, които разработват нови продукти и услуги.

Оферти за участие бяха подадени от „Бългериан Мецанин Партнърс“ ДЗЗД. Участниците в обединението са Иван Христанов, Евгени Ангелов, Елеонора Сърбова, Диана Аладжова, Лоид Шулц и „Ривър Стикс Кепитъл“ ЕАД.

Другото обединение е „Мейфеър Партнърс“, като в него участват Андрю Газитуа, Гавин Александър, Густаво Перота, Илиян Илиев и Йордан Петров;

Предприятията ще могат да се възползват от инвестиции в диапазон от 4,9 млн. лв. до 13,7 млн. лв. Инструментът ще бъде насочен и към развитието на управленския капацитет и корпоративното управление на финансираните предприятия.

Подкрепата от ФМР ще се осъществява под формата на дялови и квази-дялови инвестиции, включително под формата на мецанин финансиране, а инвестиционният период е 5 г. при срок на фонда от 10 г., с възможност за удължаване с до 2 г.

Предстои оценка на подадените окончателни оферти, класиране на участниците и избор на изпълнител.