Служител се оказа сред основните свидетели по делото срещу "ТАД Груп"

https://www.24chasa.bg/novini/article/7585335 www.24chasa.bg

Кристиян Бойков се похвалил с "голям удар" преди да се разбере за атаката срещу НАП

Служител на „ТАД Груп”се оказа сред основните свидетели по делото срещу обвинените за кибертероризъм собственик на фирмата Иван Тодоров, търговския й директор Георги Янков и сочения за топ хакер 20-годишен пловдивчанин Кристиян Бойков.

Това стана ясно на днешното заседание на Специализирания съд, който трябва да реши дали да остави за постоянно в ареста Тодоров. Прокуратурата настояваше заседанието да се води при закрити врати заради разгласяването на поверителна информация, но искането беше отхвърлено, пише trafficnews.bg.

Показанията на младшия експерт от „ТАД Груп” Захари Захариев Митев са сред основните улики срещу колегите му. Той обяснил, че задачите му се възлагали лично от Бойков и Тодоров. Търсели се различни слабости на сайтове и фирми.

Митев казал пред разследващите, че покрай датата на атаката срещу НАП, Кристиян сам му се похвалил, че е “ударил нещо голямо”.

На въпрос за какво става въпрос, Бойков попитал дали е сигурен, че иска да знае. Митев отказал и след няколко дни разбрал за хакването на сървъра на приходната агенция, при което бяха източени данните на близо 5 милиона българи.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов