Кошлуков махна всички шефове на програмите в БНТ, за “Стани богат” още не се знае

https://www.24chasa.bg/novini/article/7585365 www.24chasa.bg
ЕМИЛ КОШЛУКОВ

Наесен ще има публични конкурси за програмните директори в телевизията

За първи път в историята на БНТ програмните ѝ директори ще бъдат назначавани след конкурс. Това ще се случи наесен, когато ще бъдат обявени публични състезания за високите позиции.

Точно заради това новият генерален директор

свали вчера в един

ден всички

ръководители

на програмите

в БНТ - Уляна Пръмова, шеф на дирекция “Информация”, Надя Костова, програмен директор на БНТ, и Геновева Момчева, която ръководи БНТ2 и БНТ4.

Самият Кошлуков беше шеф на програмата на БНТ1, която сега временно се управлява от Анна Яковлева. За тази позиция също ще бъде обявен конкурс, научи “24 часа”.

Цялостната подмяна впрочем е в унисон с концепцията на Кошлуков, с която той спечели поста генерален директор. В нея той поставя силен акцент върху програмата на обществената телевизия, която по думите му пред Съвета за електронни медии трябва да се прави прозрачно, отговорно и по съвсем нов начин.

Неофициално Уляна Пръмова е разбрала за смяната ден преди това, когато се връща от отпуск. За нея уволнението не е изненадващо, тъй като тя два пъти си подава оставката пред Кошлуков. Принципната ѝ позиция е, че всеки ръководител трябва да има свободата да състави екипа си. А и по закон генералният директор на обществената телевизия сам определя хората, с които ще работи.

Пръмова е готова да напусне още когато Кошлуков заема временно поста на генералния директор. Тогава обаче и той, и екипът ѝ настояват тя да остане. След като вече официално е избран с конкурс, тя отново предлага оставката си. Пръмова е с огромен тв опит, натрупан най-вече в БНТ. Тя изкарва и два мандата (2004-2010) като генерален директор на медията. Върна се като шеф на дирекция “Информация” в началото на мандата на Константин Каменаров, поканена от него.

Сега на нейното място е назначена Мариела Драголова, изпълнителен директор на актуалното публицистично предаване “Още от деня”. Кошлуков беше един от водещите му, докато беше програмен директор на БНТ1 по времето на Каменаров.

Всъщност само за шефа на новините няма да има конкурс, тъй като според разбирането на генералния директор там трябва да е вътрешен човек от телевизията.

Като програмен директор на цялата БНТ Надя Костова отговаряше за четирите ѝ канала - БНТ1, БНТ2, БНТ3 (бившия HD канал) и БНТ4 (преди “БНТ Свят”). Качествените игрални филми и сериали, сред които много интересни корейски и украински, се появиха в програмата благодарение на нея.

Специално за филмите нейният опит е още от създаването на Нова тв, когато тя работеше там и отговаряше за подбора им. По-късно стана програмен директор на Тв7.

В програмата на БНТ засега

няма сериозни

размествания,

тъй като телевизията излъчва лятна схема в момента. Новите неща ще станат ясни наесен.

Все още не се знае съдбата на “Стани богат”. Телевизионната игра, за която Кошлуков обяви пред СЕМ, че договорът ѝ е неизгоден за БНТ, в момента също е в отпуск. Решение дали ще остане на малкия екран, или ще бъде спряна, засега няма.

Със сигурност спортната игра “Спортисимо” обаче няма да се върне на екрана. Тя беше спряна заради нисък рейтинг още по времето на Каменаров с решение на Управителния съвет на БНТ. Преди това на екипа е бил даден шанс да вдигне гледаемостта ѝ, като ръководството е написало и предписания какво да се направи. Зрителският интерес към нея обаче така и не се повишил. Междувременно водещата Славена Вътова се мести в Би Ти Ви, след като бе поканена да стане част от журито на “България търси талант”.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Левски" ударно чисти дълговете си. Целта пред ръкодоството на "сините" е след Нова година да падне запора над всички клубни сметки. "До края на годината всичко ще бъде изчистено - заяви изпълнителният директор Павел Колев. - Истината е, че ние и в момента дишаме спокойно финансово. "Левски" е един от най-коректните платци не само на държавата

Рафаел Надал вдигна приказна сватба с половинката си Мария Франсиска Перейо. След 14-годишна връзка двамата се ожениха в събота. Церемонията бе проведена в имението-крепост La Fortaleza. По желание на младоженците сватбата бе обвита в пълна секретност, за да могат двамата да се порадват на уединението си

Скромна на вид 51-годишна пловдивчанка се оказа сред най-издирваните жени в Европа. В рамките на няколко години Радина Жечева успява да прибере спестяванията на десетки хора от цялата страна. Докато прокуратурата се накани да реагира, измамничката си плюе на петите и няма как да излежи 5-годишната си присъда