Норвежкият съд върна окончателно децата на Цветелина Оланд

https://www.24chasa.bg/novini/article/7585558 www.24chasa.bg
Георги Попов-Гебош протестира за връщането на внуците си.

Българката Цветелина Оланд, чиито деца бяха отнети от норвежката социална служба „Барневернет“ миналата година след оплакване на бащата, че те не желаят да прекарват време с него, най-сетне успя окончателно да се пребори и да прибере дъщеря си и синът си обратно у дома. Апелативният съд на Норвегия е решил през май, че решението на областния съд в града, в който живее – Арендал, е взето въз основата на направени грешики от длъжностни лица в „Барневернет“ и го отмени. След изтичане на срока за обжалване децата са били върнати на майка си.

„На всички, които бяха съпричастни, искам да съобщя щастливата новина, че решението на Областния съд на гр. Арендал в Норвегия от 9 май 2018, беше игнорирано от Апелативния съд през месец май тази година въз основа на отчетени грешки от длъжностни лица и една институция (със сигурност се сещате коя), които решават човешки съдби“, написа тя във фейсбук.

Цветелина Оланд се обърна за помощ към българските власти и медии, след като децата й бяха отнети, разделени едно от друго и пратени при различни семейства в различни градове. Според „Барневернет“ било целесъобразно сестрата и братът да бъдат разделени, за д ане си влияят. Това представлява нарушение на правата им и майката поде тежка съдебна битка срещу социалната служба. Беше й забранено да им се обажда по телефона или да контакутва с тях в интернет, а първото свиждане, което през май й отредиха, бе едва за януари следващата година. Децата нямаха право на контакт и със семейството на Цветелина Оланд. При опит на нейния баща – известният цирков артист Георги Попов-Гебош да зърне внука си през оградата на училището му той бе арестуван през декември миналата година и престоя няколко часа в ареста въпреки липсата на вина и влошеното си здраве. За съжаление Гебош почина през май тази година, преди да успее да види внуците и дъщеря си отново събран изаедно.

Цветелина Оланд
Цветелина Оланд

„Вече мога да съм заедно с тези, които обичам най-много. Дишам спокойно и се радвам на живота! Но... Има едно голямо "НО"! Кой ще възстанови пропуснатото време с любимите същества? Кой ще заличи черните спомени от деня, когато ти взимат най-ценното? Кой ще върне моя баща, който си замина от мъка и не успя да дочака победата? Кой ще заличи унижението, което изтърпях от хора ограничени, без морал, некомпетентни..., НО с власт, защото работят за машина, която е държава в държавата?

Кой ще изтрие сълзите?

Няма такава сила!

Моят призив е: Борете се до последно, особено, когато се отнася за най-ценното, а именно, децата. Бъдете силни и не се предавайте, колкото и тежка и невъзможна да изглежда ситуацията.

Ако се предадем, предаваме децата си!

Благодаря на БТВ, по-специално на Мария Цънцарова!

Благодаря на всички вас, приятели мои!

Обичам ви!“, написа още Цветелина Оланд.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Към обущаря за поправка на стари обувки се е запътил Михаил Йончев, видя "България Днес". Естрадният певец подбира облеклото си в червената гама и екстравагантни кръгли очила. След като остави на майстора плик с обувки, изпълнителят продължи към останалите си ангажименти. СНИМКИ: "България

Напълно неразпознаваема, без грим и в спортен екип, моделката Наталия Гуркова върши всекидневните си задачи, видя "България Днес". Моделката паркира в близост до дома си, след което разтовари пазарски чанти. За дневния си тонус Гуркова разчита на прясно изцеден фреш. Липсата на грим тя умело прикрива с много скъпи слънчеви очила

Джорджина Родригес иска още деца от Кристиано Роналдо. Тя даде специално интервю за "Ола", в което призна своите планове. "Моето желание да бъда майка е по-силно от всякога", сподели красавицата. В момента половинката на португалеца има тежката задача да се грижи за четири деца. Само 2-годишната дъщеричка Алана е родена от Джорджина