Заключената в камера готвачка: Ледът полепваше по гърба ми, не вярвах, че ще оживея

https://www.24chasa.bg/novini/article/7586062 www.24chasa.bg
Снимка: Pixabay

"Стресът, който преживях, е отвратителен.  Сутринта отидох на работа, без да знам, че вечерта може да не се прибера. Когато ме затвориха в камерата изпаднах в невероятен шок, помислих, че няма да изляза жива. Усещах как ледът започва да полепва по гърба ми, понеже като влязох в камерата фланелката ми беше мокра. Беше нещо страшно - студено, тъмно и тясно. Започнах да блъскам, отвориха ми след около минута". 

Това разказа пред "24 часа" 51-годишната Веселка Тодорова, която се оплака в полицията и пред медии, че нейна колежка от магазин за хранителни стоки, към който има и топла витрина, нарочно я заключила в хладилна камера.

Днес Тодорова е дала отново показания в полицията в Слънчев бряг. Привикани са били и две вече бивши колежки на Веселка  - въпросната Боряна, за която пострадалата твърди, че била инициатор на случилото се и още една жена от магазина.

"Опитват да ме изкарат луда, защото на няколко пъти им направих забележки за мръсотията в кухнята. А нали аз нося отговорност като готвач, ако стане нещо? Майка ми е била 40 г. главен готвач и аз много добре знам, че не може да се правят такива безобразия", казва Тодорова. Тя работи в друг обект на същата фирма в Несебър. местят я в Слънчев бряг за седмица, за да замести болна колежка. След случилото се обаче от работодателят я помолил да напусне, твърди готвачката.

От фирмата, собственик на магазина заявиха, че очакват полицията да си свърши работата, но си правят и вътрешна проверка. Според собствениците Тодорова напуснала по собствено желание.