Гражданите на Монтана са оптимисти за развитието на общината

https://www.24chasa.bg/novini/article/7588740 www.24chasa.bg

Четири партии ще подкрепят Златко Живков за шести мандат

Кметът на Монтана Златко Живков обяви, че се кандидатира за следващ мандат пред близо 600 свои поддръжници в подножието на лесопрак Калето. Като основание да поиска отново доверието на хората той изтъкна резултатите от проучване, направено през последния месец. Според него 62 процента от гражданите на Монтана са оптимисти за развитието на общината.

„Това е заслуга на всички хора, които презд последните пет мандата работиха за развитието на Монтана. Последните 20 години е един изключителен силен период нашата община, заяви Живков. Той даде пример с направеното в сферата на екологията от 2007 до днес. Монтана е сред първите пет общини в страната, които са разработили и завършили проекти по европейската програма „Околна среда”. Това са депото за твърди битови отпадъци, градска пречиствателна станция, сепарираща инсталация, воден цикъл, депо за едри и опасни отпадъци, програма за подобряване качеството на атмосферния въздух и мерки за реализирането й в следващите три години. С тях 3500 домакинства ще преминат на отопление с екологични източници на енергия.”

Гражданите на Монтана са оптимисти за развитието на общината

„Когато си много добър в работата си хората, които гледат отстрани си мислят, че това е много лесно. Аз се убедих, че това не е така, каза 18 годишната Енея – носител на национални и международни награди в литературни конкурси.

Гражданите на Монтана са оптимисти за развитието на общината

Монтана ми даде добър старт в живота, тя е моят дом и ще продължа да се завръщам. Искам града ни да продължи да се развива. Вярвам, че и през следващия етап г-н Живков и екипът му няма да забавят добре наложено темпо.”

Гражданите на Монтана са оптимисти за развитието на общината

„Да можеш да работиш със седем народни събрания и със девет правителства това показва целеустременост, твърдост и същевременно гъвкавост”, заяви доц. Борислав Великов - председател на 39-тото народно събрание, народен представител от регион Монтана в 39-тото, 40-тото и 43-тото Народно събрание. Българска Нова демокрация ще подкрепи кандидатурата на Живков

От името на СДС – партията, която стои твърдо зад кандидатурата на Живков от 1999 година насам се изказа главният секретар Илия Лазаров. „Няма по-добър кмет, които да е управлявал областен център”, заяви той.

„Движение България на гражданите твърдо ще подкрепи Златко Живков за нов мандат”, заяви Димитър Делчев – председател на партия. Заедно с него на събитието бе един от най-верните приятели на Монтана Найден Зеленогорски - три мандата кмет на Плевен, заместник-председател на партия „Движение България на гражданите“, народен представител в 43-то Народно събрание, председател на Асоциацията на българските градове и региони.

Настоящият председател на Общинския съвет Иво Иванов освен успех и твърдата си подкрепа, подари на кмета Живков тениска с негова снимка от първия мандат

„Златко Живков създаде уникален политически модел в Монтана, при които хората стоят на първо място”, заяви депутатът от ВМРО Красимир Богданов. Той представител на тази партия той обяви подкрепа за кандидатурата на Живков за шести мандат.

„Работих с един визионер, каза в обръщението си Емилия Лисичкова председател на фондация „Агора”. Човек, който застава смело пред предизвикателствата, който умее да носи отговорност и да довежда нещата до своя край. Това е човекът на бъдещето”, заяви тя.

Най-големият клуб на учители- пенсионери „Будители народни” бе създаден в Монтана благодарение на подкрепата на кметът Живков, заяви председателя на клуба Венета Иванова. Тя му благодари и пожела успех в изборите.

Димана Макариева – капитан на женски отбор по баскетбол, благодари на Живков за това , че последните 20 години Монтана е най-спортният град в България.

Обръщение към събралите се хора изпрати почетният гражданин на Монтана проф. Иван Гаврилов. Писмото бе прочетено от журналиста Любомир Йорданов.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Голям интерес към автомобилен салон София 2019 отчитат вносителите на автомобили в България от всички марки. По време на изложението тази година могат да се видят голям брой премиерни за българския пазар модели, което продължава до неделя. Снимки: Пламен

Скромна на вид 51-годишна пловдивчанка се оказа сред най-издирваните жени в Европа. В рамките на няколко години Радина Жечева успява да прибере спестяванията на десетки хора от цялата страна. Докато прокуратурата се накани да реагира, измамничката си плюе на петите и няма как да излежи 5-годишната си присъда

Травестит заковава от София погнатата за сутеньорска мрежа в Лондон маман Елеонора Василева! Транссексуалният мъж с официално име Марин е разпитан заедно с още две българки по настояване на английските власти, научи "България Днес". За сводническата банда на Острова стана ясно преди броени дни, когато местни медии публикуваха детайли от