Обижда ли Слави българите с името на партията си? Деси Радева и депутати с критики за “Няма такава държава”

https://www.24chasa.bg/novini/article/7592553 www.24chasa.bg
Слави Трифонов

Името на бъдещата партия на Слави Трифонов “Няма такава държава” звучи като обида към всички българи, на които им е останала надеждата. Това написа във фейсбук Десислава Радева. Преди много години тя е работила като секретарка в “Каналето”. Със Слави се познават още от 1990 г., разказвала е, че тогава я убедил да не емигрира. В своя пост пусна парчето на Whitesnake Trouble (проблем - бел. ред.).

“Парчето няма нищо общо с НАПлийкс, нито с АЧС, нито със “злощастните думи” (по румънското правителство) на нашия премиер, нито с политическия проект “Няма такава държава”... Макар самото име да ми звучи като обида към всички българи, на които им е останала единствено надеждата... Парчето просто е повече от хубаво. Енджой!”, написа съпругата на президента във фейсбук.

Името на бъдещата партия не ме обижда лично, но то говори много добре за културата на този, който го е измислил, коментира пък Александър Симов от БСП. “Да кръстиш партията си “Няма такава държава” е

знак, че не уважаваш

нито един от хората, които

живеят в тази държава

От кого тогава ще искаш вот и подкрепа”, попита още соцдепутатът.

“Това е не само несериозно, но и опасно. Слави опростачи цяло поколение. Държавата се опростачи. Неговото е гавра, рекет и подигравка. Тръгва се от агресия и безпардонност. А докъде се стига... Гледали сме много документални филми, които показват докъде се стига”, убеден е Вежди Рашидов. “Кой е той, че си позволява да се гаври с конкретни хора? Това е не само несериозно, но и опасно. Политиката е отговорност за съдбата на много хора. Подобно влизане в политиката би бил краят на сериозната политика. Политиката не търпи чужди образи, а какъв образ ще играе той? Слави да не разчита на късата памет на хората. Ако някой разкаже за него, би била прелюбопитна история. Не сме безпаметни, нали”, казва шефът на комисията по култура и медии.

Държавата ни може да има кусури, но чак отричане на държавността ми се струва прекалено, каза проф. Огнян Герджиков. Юристът и бивш шеф на НС допусна, че името евентуално може да стане основание за

отказ на регистрацията

на партията от съда,

защото в закона е записано, че символите на една формация не трябва да противоречат на добрите нрави, каквото е отричането на държавността.

19 г. предаването на Слави сваляше нивото на българската култура и език, написа пък във фейсбук певицата Кичка Бодурова. “Такава държава има, Слави, и от 681 г. Но такива като теб, самозабравили се, направили 2 лева вповече, я докараха дотук”, допълва тя. И лансира идея за име на партията - ППС (Партия на простаците и самозабравилите се).