Обезщетенията по автополица за 6 месеца - близо 3,5 млрд. лв.

https://www.24chasa.bg/novini/article/7594205 www.24chasa.bg

Претенциите по “Гражданска отговорност” в края на първите 6 месеца на годината надвишават 3,479 млрд. лв. Това показва статистика на Комисията за финансов надзор за очаквания размер на плащанията по полицата.

За имуществени вреди се очаква да бъдат платени 1,57 млрд. лв., а за неимуществни - 1,89 млрд.

Неизплатените претенции са 276,5 млн. лв. за имуществени вреди. За неимуществените, в които влизат и причинени болки и страдания, са 720,7 млн.

Предявените, но неизплатени средства към края на юли и по двата вида претенции възлизат на 563,6 млн. лв.

Данните показват, че очакваният размер на възникналите, но непредявени претенции към 30 юли, е 135 млн. лв. за имуществените и 353,6 млн. ле. за неимуществените.

Статистиката показва, че най-голям дял в предявените претенции са за леките автомобили и товарните с допустима максимална маса до 5 тона.

Претенциите за имуществени вреди се очаква да бъдат за 1,05 млрд. лв., а 80,9 млн. лв. са възникналите, но непредявени искове.

Вследствие на причинени страдания са предявени претенции, които финансовият регулатор очаква да достигнат 1,52 млрд. лв., като са възникнали претенции в размер на 259 млн. лв., но те не са предявени.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Камери са заснели измамницата, представила се за имотната Люба Коева, за да изтегли над половин милион лева от сметката на мъртвата пенсионерка! Това разкриха разследващи пред "България Днес" по повод ареста на имотните измамници, женели се за мъртъвци. Авоарите на Люба включвали около един милион лева, апартамент на столичния бул

Ванга ще помага на играчите на "Левски" да счупят прокобата над тима. Вече 10 години "сините" не са спечелили нито един трофей. За да счупят каръка, играчите на Петър Хубчев решиха да потърсят помощ от пророчицата. Те посетиха храма на Ванга на Рупите в сряда следобед. Футболистите използваха почивния си полуден на лагера в Сандански

"Левски" няма как да съществува без финансовата подкрепа на собственика Васил Божков. Поне на този етап. Причината е, че издръжката на клуба е най-малко 18,6 млн. лева на година. "Към днешна дата санитарният минимум „Левски" да съществува е не по-малко от 1 550 000 лв. на месец - заяви изпълнителният директор Павел Колев