Баща се бори децата му да не заминат в Норвегия при майка, разследвана за източване на 2,5 млн. евро (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7594224 www.24chasa.bg
Чавдар Георгиев с адвокатката си Йорданка Бекирска в съда СНИМКА: Йордан Симeонов

Чавдар Георгиев и Моника Хегхолмен се изправиха един срещу друг в съда

Година и половина продължава битката на българина Чавдар Георгиев двете му невръстни деца да не заминават в Норвегия при майка им, разследвана за злоупотреби с 2,5 млн. евро.

Във вторник в 13,30 ч за пореден път той се изправи срещу бившата си партньорка Моника Хегхолмен. Тя бе пристигнала специално за делото в Софийския апелативен съд. Моника вече веднъж е изгубила правото децата да живеят при нея с решение на Софийския градски съд от април т. г.

По същото време пред Съдебната палата в София, във Варна, Шумен и Кърджали имаше протести в подкрепа на бащата. Делото се гледа при закрити врата.

Магистратите отложиха процеса за 17 септември, защото поискаха повече информация за обвинението на майката. В родината си тя е разследвана като лидер на престъпна група, извършила злоупотреби в размер на 2,5 млн. евро. Била е 7 месеца в изолатор, като на 5 декември норвежкият съд трябва да обяви присъда. Моника може да получи между 3 и 5 г. затвор.

На следващото заседание у нас ще бъде представена и медицинска експертиза на по-голямото дете - Петър, което е със специални потребности.

Чавдар и Моника, която е счетоводител, живели заедно близо 12 г. Когато се разделили, те се договорили да поделят грижите за децата им Петър и Георгина поравно. Преди година и половина обаче жената била арестувана. В началото на 2018 г. Чавдар се завърнал в България с децата, които са български граждани. Според него, ако те заминат за Норвегия, може да попаднат в приемни семейства, в случай че майка им влезе в затвора.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Под наем е обявена луксозната резиденция на Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Две години след мистериозното изчезване на осъдения в три държави "кокаинов крал" ултраскъпата му къща си търси нови обитатели, става ясно от обява в близка до него агенция за недвижими имоти. Исканата цена за наем е умопомрачителните 6000 евро (12

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България