Близначките, открити в къщата на ужасите в САЩ, са осиновени на 7-годишна възраст през 2011 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/7597193 www.24chasa.bg
Снимка: BG VOICE

Двете близначки, които бяха открити в къщата на ужасите в американското градче Съмървил недохранени, са били осиновени през 2011 г., когато са били на 7-годишна възраст. Това съобщи Милена Първанова, която е шефка на Дирекция "Международно осиновяване" в Министерството на правосъдието.

Едното детенце е с умствена изостаналост, а до момента на осиновяването у нас са живели в институции.

Те са осиновени, след като е имало отказ от три семейства. Окончателната процедура по осиновяване на българчетата е завършила с решение на Софийски градски съд през ноември 2011, а е започнала през май същата година.

Кандидат-осиновителите от САЩ са представили всички необходими документи, включително и социален доклад от щата Вашингтон с препоръки. Тогава мъжът е работил като IT специалист, а съпругата му е била домакиня. Към онзи момент двойката е имала 4 биологични деца. В рамките на следващите 2 години през 6 месеца е представян доклад от американските служби, като във всеки един от тях се е казвало, че децата са силно привързани към родителите. Това ставало ясно с многото прегръдки и целувки, които си разменяли и добре се адаптират към новата среда. 

В последния доклад от 2013 г. се посочвало, че момиченцата имат добро бъдеще. Сигнали да са отглеждани зле - не са постъпвали. 

Днес министерството на правосъдието е изпратило писмо до генералния консул на САЩ у нас за пълна информация за двете деца. 

По думите на Милена Първанова родните осиновявания намаляват. През 2018 г. те са били 290, а докато през 2014 - 450.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Да вдигнем самолета, пардон, имунитета. В тази ситуация изловиха топпапараците на "България Днес" шефа на новините на Би Ти Ви Венелин Петков. В столичен супермаркет Петков натовари пазарската количка само с пресни плодове и зеленчуци. Тв звездата през цялото време бе с маска, въпреки че около него нямаше други клиенти

Арти е върната в природата, построиха й истинско жилище Иво АНГЕЛОВ Женски язовец изненадващо беше открит в строеж в центъра на София. Стресираното животно няколко дни е живяло сред прахоляк и бетон, преди да бъде спасено и върнато обратно в природата. "Когато получихме сигнала за язовец в огромен строеж, направо не повярвахме

Проф. Герджиков също ще се хвърли в бодиарта Надя Панкова Коронавирусът ще изгрее върху едно от най-изваяните тела на България. Художникът и майстор на бодиарта Иван Яхнаджиев ще изрисува символа на най-известната болест на света върху гърба на красивата ММА-шампионка Изабел Христова. На изложбата "АнтивирусНо" в сряда в столицата