Който обедини ГЕРБ в Плевен, може да играе за кмет

https://www.24chasa.bg/novini/article/7597772 www.24chasa.bg
МИРОСЛАВ ПЕТРОВ

Областният управител Мирослав Петров пое партийното ръководство и обеща оздравяване на структурите

Сред предложените са шефът на местния парламент и заместничката му, а първи по номинации е най-младият съветник

“Ще направя всичко възможно да обединя ГЕРБ в Плевен. Това е задачата, която ми възложи Изпълнителната комисия на партията. Като областен управител на Плевен имам визията за проблемите - глобални, териториални, както и отделно в самата партия.”

Това каза новият областен координатор на ГЕРБ в Плевен Мирослав Петров пред медиите.

Думите му

прозвучаха

като клетва

- изрече ги

спокойно

и убедено

Новината, че Мирослав Петров поема областното ръководство на ГЕРБ, дойде в Плевен преди началото на номинационното събрание за местните избори 2019. Съобщи я Красимир Велчев, член на Изпълнителната комисия. Той допълни, че Мирослав Петров сменя на поста депутата Владислав Николов. Рокадата е заради недобрите резултати на партията и допуснатото разделение в редиците на ГЕРБ в областта.

“Плевен е важен град с история и за нас не е без значение, че тук партията е с незадоволителни резултати”, обясни Велчев. Той се надява Мирослав Петров да обедини всички структури.

“Мисля, че положихме добро начало и всички се убедиха, че от тези разправии и от разделянето на лагери никой не печели, а точно обратното - всички губят. Силни сме и винаги сме били силни, защото сме заедно. Затова трябва всички да работим за идеята на ГЕРБ”, насърчи Велчев.

Мирослав

Петров пое два

трудни поста -

начело на

областта и

неин партиен

ръководител

Кредитът на доверие е голям - трябва да го защити с много работа в краткото време до изборите. Ако се справи - това ще е знак, че може да е кандидатът за кмет на Плевен от ГЕРБ. В номинациите той се нареди 5-и - събра 121 гласа при кворум 340 партийни членове.

Впрочем шансовете му за успех са подкрепени от богата биография, стремеж към образование и усъвършенстване, солиден опит. Притежава 2 дипломи за висше. Освен контратероризъм във Военната академия завършва и икономика. През 2005 и 2006 г. успешно приключва обучения на ФБР (ИЛЕА) в Унгария и САЩ.

В системата на МВР започва работа през 1990 г. Извървява цялата служебна стълбица - през годините оглавява Криминална полиция, сектора за борба с организираната престъпност. В началото на 2013 г. става шеф на полицейската дирекция в Плевен, след като 14 г. е бил неин заместник-директор. Назначен е за областен управител на Плевен с постановление на МС от 10 май 2017 г.

Ако Петров влезе в надпреварата за кмет, ще е първият досега професионален полицай в историята на Плевен. Вероятно ще получи значителна подкрепа -

хората търсят

сигурност и

защита. Но дали

е добър стопанин

- мненията на плевенчани се разделят.

Областният управител отговаря за защитения природен парк Кайлъка, който е държавна собственост.

“Петров се грижи - праща затворници и наети по временната заетост да чистят, прави епизодични акции със служители от областната администрация”, казват от лагера на защитниците.  

“Но не е достатъчно. Паднали стари дървета запречват водите на река Тученишка, прорязваща карстовата долина, купчини изрязани клони стоят в тревите до алеите и развалят гледката в каньона, в парка има счупени пейки, строшени дървени арки са надвиснали опасно над предпочитани места за отдих”, опонират други.

И препоръчват Петров да организира почистване и ремонт в Кайлъка преди решението кой ще влезе в състезанието за кмет. Твърдят, че това не е прищявка или каприз, а тест как се справя с управлението на поверения имот.

Успее ли -

значи ще може

да решава и

проблемите на

големия град,

на общината, смятат плевенчани.

Ако е вярна приказката, че хората посрещат по дрехите, но изпращат по ума, Петров ще е добре приет. Той е с представителен външен вид и фигура, облеклото му е елегантно. Но тъй като голямата цел е оздравяването на партийните структури, по-важно е дали притежава дарбата да убеждава и сплотява, да изгражда и печели.

Другият вероятен кандидат е Мартин Митев, шеф на общинския съвет в града, втори по номинации с 209 гласа. Той е обаятелен, разпознаваем, умее да общува с всеки. Първият е, който дръпна завесите над изглеждащата малко скучна работа в местния парламент и осигури пълна прозрачност пред медиите, като разяснява популярно и подробно всяко решение.  

Редовно се изказва и по глобални проблеми, свързани с развитието на региона -

изграждане на

магистрала

“Хемус”,

възстановяване

на висшето

военно училище,

разширяване на медицинското образование със създаване на пореден факултет - след фармация и стоматология, и пр.

За своите 48 г. икономистът с 3 специалности, завършил е международни икономически отношения, здравен мениджмънт и застрахователно и социално дело, е натрупал трудов стаж 22 г., от които 21 г. е на управленски позиции.

В партия ГЕРБ членува от 2007 г., а от 2013 до 2016 г. е неин общински ръководител. В 9 поредни кампании е председател на общинския предизборен щаб.

Попитан за шансовете да бъде издигната кандидатурата му за кмет, Митев каза: “Засега съм само номиниран. Решението е на висшия ръководен орган на партията - Изпълнителната комисия. Повече няма да коментирам.”  

Рулетката за кандидат-кмет завъртя и зам.-шефката на местния парламент Петя Василева, която има 179 номинации. И

в третия си

мандат като

съветник тя

се откроява с

активност и

диалогичност

Оглавява комисията по култура, вероизповедания и международна дейност, както и специализираните комисии по решаване на жилищните нужди на гражданите и по разпределяне на средства за съфинансиране на проекти в сферата на културата.

Като директор на училища по езици и компютри и собственик и управител на Образователен център преподавателката по английски е запозната в дълбочина с проблемите и умее да отстоява тезите си. Майка на 3 деца, Петя Василева помага и на жени с рак на гърдата като съучредител на фондация “Св. Иван Рилски”. Работи дейно и във фондация “Родова памет”, чийто управител е.

Сред предложените е и най-младият общински съветник Йордан Грижов. Едва на 29 г., той е първи по номинации - 233, и бие дори шефа Мартин Митев с 34 гласа преднина.

Харесват

го заради

всеотдайната

работа в

младежката

организация

на ГЕРБ. По негова идея през 2016 г. публично бе обсъдена стратегия за развитие на младите хора в Плевен.

В края на 2018 г. Грижов стартира свой проект “Съветникът”. За да провокира гражданската активност на младите, той накара ученици да пишат есета по темата какво е нужно за напредъка на Плевен.

Като създател на платформата “Младите лидери на Плевен” предизвика състезание в 7 категории - бизнес предприемачество, доброволчество, политическо лидерство, култура и изкуство, наука и технологично развитие, спортни успехи, постижения в сферата на медицината.

“Грижов е сред смелчаците, които се хвърлят в река Вит да извадят богоявленския кръст”, представят го колеги.

И обобщават: “По драматичност битката за кръста е сравнима с предизборна кампания, а и е изпитание на ред качества - бърза реакция, смелост, издръжливост, отстояване.”

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бременната манекенка Лорин Гудман очаква дете от известен английски футболист. Тя забременяла от него след кратка тайна афера зад гърба на гаджето. 29-годишната сексбомба и пазеният в тайна играч били изненадани от новината, че ще стават родители след авантюрата си. Въпреки това двамата са решили да постъпят по най-правилния начин и да отгледат

Кучето Мон кани на пижамена работилница за мартеници в Пловдив! Малчуганите и техните родители ще могат да измайсторят благотворително сами своите мартенички и да ги закупят срещу минимално дарение от 5 лв. "За да се чувстват участниците като у дома си, ние ще бъдем по пантофи и пижами и всяко дете и родител, които участват в работилничките

Така желаното обединение на левскарите не издържа и седмица. Феновете на "сините" продължават да са разединени и пред угрозата клубът да изпадне във финансов колапс. Те не могат да се разберат дали да подкрепят собственика Васил Божков. Немалка част от привържениците искат да протестират срещу предложения от Валери Симеонов закон