Публикуваха нов запис във връзка със случая "Рекет" в Северна Македония

https://www.24chasa.bg/novini/article/7600228 www.24chasa.bg
Кадър: Youtube/ Канал 5 Телевизија

Италианският вестник "Ла Верита" публикува днес нов запис във връзка със случая "Рекет" в Северна Македония, в който отново се чува гласът на ръководителката на Специалната прокуратура в Скопие Катица Янева, съобщават македонските медии, цитирани от БТА.

Македонският шоумен Боян Йовановски, наричан Боки 13, е обвинен в изнудване за милион и половина евро от бизнесмена Йордан Камчев в замяна за освобождаването му от арест, решение за което трябва да подпише Янева.

В най-новия запис, публикуван на сайта на "Ла Верита", се чува, че Янева няколко пъти разговаряла с Камчев, споменава се и името на премиера Зоран Заев, съобщава Прес24.

"Аз съм прекалено ангажирана, затова не я държа редовно под контрол, но тя не може да направи нищо без мене", се чува да казва Янева, говорейки най-вероятно за прокурор Лиле Стефанова, която бе спомената и във второто видео. В друг аудиозапис на разговор между Камчев и Боки 13, последният казва, че на следващия ден ще се срещне със Заев.

Премиерът Заев написа вчера във Фейсбук, че разследването по случая "Рекет" трябва да открие всички детайли и всеки трябва да отговаря за постъпките си. Катица Янева обясни, че като специален прокурор е трябвало да разговаря с обвинените, а Лиле Стефанова обвини Янева, че без нейно знание е върнала паспорта на Камчев.

Стефанова направи вчера писмвено изявление и съобщи, че на заседание на няколко прокурори от Специалната прокуратура в средата на април тази година Янева поискала в срок от три седмици да бъдат приключени делата "Империя" и "Пощенска банка", а заподозрените да бъдат освободени от наказателна отговорност и "да не отидат в затвора".

Главният прокурор Любомир Йовески заяви, че и Янева, и Стефанова ще бъдат повикани за разпит в държавната прокуратура.