Процедурите за получаване на разрешително за пътуване в Тибет ще бъдат опростени

https://www.24chasa.bg/novini/article/7603836 www.24chasa.bg
СНИМКА: http://bulgarian.cri.cn

Нова система за управлението на туристите в Тибет има за цел да опрости процедурите по издаването на разрешителни за пътуване в района на чужденци. Тя бе пусната експериментално от 1 август, информира Радио "Китай".

„Времето за обработка на документите ще бъде съкратено на около 5 работни дни след като платформата заработи официално", каза представител на отдела за развитие на туризма на автономния район, добавяйки, че са провели онлайн обучение за служителите на над 90 туристически агенции в региона.

За да пътуват до Тибетския автономен район всички чужди туристи трябва да кандидатстват за разрешително, което могат да получат в рамките на 15 работни дни. През януари местните власти предложиха този срок да бъде съкратен и да се подобрят услугите за чуждестранните посетители.

Според официални данни, от януари до юни тази година 13,4 милиона туристи от страната и чужбина са посетили Тибет, което е с 20,2% повече в сравнение със същия период на миналата година. Общият брой на приходите от туризма за същия период се е увеличил с 19,8% и е достигнал 14,9 милиарда юана.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

3-годишно дете почина на 14 ноевмри в София. Назначени са спешни проверки в болниците "проф. Иван Митев", "Лозенец" и "Пирогов", които са имали отношение към случая. До сряда лечебниците ще бъдат проверени, съобщават от здравното министерство. Детето постъпва в детска болница, след това е изпратено в болница "Лозенец",

Част от бронзовата статуя на Петко и Пенчо Славейкови от емблематичния площад изчезна. Морални и духовни инвалиди отново осакатяват сина и изрязват бастуна му, на който се подпира. Без него ръцете на Пенчо изглеждат необичайно кръстосани. Това е поредната вандалщина над композицията на Георги Чапкънов.

Ники Кънчев подари картина на Брайън Адамс. Изпълнителят развълнува преди ден почитателите си с концерт в Пловдив, а сред гостите е водещият, който остава изключително вдъхновен от Адамс. След финала на шоуто Кънчев дарява певеца с картина. "Имах удоволствието отново да му стисна ръката преди концерта.