Кандидати за чиновници ще разпознават фигури като в детската градина

https://www.24chasa.bg/novini/article/7611799 www.24chasa.bg

Задача да разпознаят фигура която няма място в поредица от фигури, каквато се ползва в детските градини да развива логическото мислене на децата, ще е включена в новите тестове за подбор на чиновниците.

Това предвижда проект на нова наредба за конкурсите за държавни служители, пусната за обществено обсъждане от екипа на вицепремиера Томислав Дончев.

Първият етап от конкурсите ще е централизиран тест, който ще се решава на компютър. Освен логическата задача, той ще включва проверка на уменията за четене с разбиране и оценка на общата компетентност на кандидатите. Ще има специфични въпроси в зависимост от дължността и такива за компютърна грамотност. Компютърните задачи обаче ще имат най-малка тежест в оценката от първия етап.

Вторият етап ще е във ведомството, което търси хора. Той също може да е тест, но е предвиден вариант и за есе или разработване на концепция.

Третият етап ще е интервю на кандидата за държавен служител.

Без конкурс вече ще може да се заемат само длъжности на непълно работно време или при прехвърляне на чиновник от едно работно място на друго.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

От неловка среща очи в очи с бившия си любовник, който едва не я прати в гроба, се спаси красавицата Симона Тодорова! Тя можеше да се появи вчера в Бургаския окръжен съд на разпоредителното заседание срещу душманина си Михаил Станчев, но не намери сили да го стори. Това не попречи на младата дама да поиска от някогашната си тръпка 70 бона

Славата на българския спорт обсъдиха насред улицата топжурналистът Крум Савов и бившият президент на "Левски" – София, Томас Лафчис, видяха топпапараците на "България Днес". Легендарният вратар от близкото минало и Савов кахърно дискутираха драмите в родния футбол и гръмотевичните падения на българските национали на зеления килим.

Дегизирана на шопинг. Така топпапараците на "България Днес" изловиха певицата, дизайнер и текстописец Ваня Щерева. Русата авторка си напазарува, без да бъде разпозната от фенове, в столичен магазин, тъй като се бе скрила зад шапка с козирка, дълъг черен панталон и бяла риза, закопчана почти до брадичката.