"Житница" готова до 15 септември (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7614491 www.24chasa.bg
СНИМКА: Фейсбук/Йорданка Фандъкова

Мащабният ремонт на столичната улица "Житница" ще приключи до 15 септември. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова, която провери ремонтът й. След това ще останат довършителните работи, майсторите редят нови тротоари, ще се подмени осветлението и ще се засадят нови дръвчета. "Улицата беше в ужасно състояние. Всеки, който е минавал знае какво беше. Само в този район през последните 10 г. сме ремонтирали над 10 км улици и основни булеварди и продължаваме да работим", каза Фандъкова.

Заедно с метрото се ремонтира и бул. "Президент Линкълн", който също ще е готов за първия звънец. Прави се и нова улица "Централна" в ж.к. "Овча Купел". " В "Овча купел" са най-големите инвестиции, които правим през последните години. Изграждаме 4 км с четири метростанции от метрото тук на стойност 100 млн. евро", каза кметът. Те ще са готови до средата на 2020 г. Тя провери и строителството на метростанцията на кръстовището на булевардите "Президент Линкълн" и "Овча купел". Заедно с този участък от ще се изградят и три буфери паркинга - на Околовръстното шосе, на ул. "Централна" и на бул. "Монтевидео". Всеки от тях ше бъде с капацитет 200-240 места, съобщи още кметът.

Ж.п. спирка пък ще се изгради на последната спирка на третата линия в кв. "Горна баня" и ще облекчава движението от линията София-перник.