Премиерът на Италия хвърли оставка, нахока Салвини (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7615447 www.24chasa.bg
Джузепе Конте говори в Сената, а Матео Салвини го слуша с каменно лице. СНИМКА: РОЙТЕРС

Премиерът на Италия Джузепе Конте обяви, че подава оставка, и хвърли страната в нова криза. Конте обвини лидера на партия Лигата Матео Салвини, че поставя собствените си интереси пред тези на страната.

В дългоочаквано изказване пред Сената за политическите размирици, отприщени от Салвини, Конте обвини ръководителя на Лигата, че иска да осребри растящата си популярност в допитванията и да предизвика предсрочни избори, излагайки на риск планираните реформи.

“Салвини показа, че следва собствените си интереси и тези на партията си”, каза Конте пред препълнения Сенат, застанал до Салвини, който седеше с каменно изражение.

“Неговите решения представляват сериозни рискове за страната”, каза Конте и предупреди, че ходът за сваляне на правителството може да навреди на икономиката.

Конте обяви, че работата на неговия кабинет “свършва тук” и след дебатите в Сената ще връчи оставката си на президента Серджо Матарела.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Места за оставяне на храна за нуждаещи се появиха и по дърветата в морската столица Варна. Благородната инициатива, която вече подеха няколко града продължава да набира все повече последователи навсякъде в странaта. Снимка: Facebook / Забелязно във

Въпреки всички призиви на Националния оперативен щаб за борба с Коронавируса за спазване на социална дистанция непрекъснато се публикуват снимки показващи струпвания на хора, които се събират против всички предписания. Учениците се оказват една от най-проблемните групи, които системно нарушват всички противоепидемичните мерки

Зловеща прогноза за апокалиптичен спад в световната икономика заради епидемията от коронавирус направи във Фейсбук бивят депутат и зам.-финансов министър Георги Кадиев. "Когато САЩ кихне, световната икономика ляга на легло. Дори и през най-лошите дни на кризата от 2008-2009 безработните в САЩ не са се увеличавали с повече от 600 хил