Гръцкият печат за безпокойството от приближаването на иранския танкер

https://www.24chasa.bg/novini/article/7615791 www.24chasa.bg
"Адриан Даря 1" СНИМКИ: РОЙТЕРС

"Атина между САЩ и Иран" е заглавието, под което атинският ежедневник "Катимерини" съобщава за предупреждението на Вашингтон към Атина, че иранският танкер "Адриан Даря 1" превозва незаконен петрол и всякакво улеснение за него ще има последствия. Позицията на Гърция е, че до момента не е получено искане за влизане в гръцко пристанище и че гръцките власти следят развитието на случая и се намират в комуникация с американската страна. Според някои информации, цитирани от вестника, възможно е корабът да се готви да прехвърли товара си на друг танкер близо до Гърция.

"Катимерини" пише още, че икономическият щаб на правителството готви промени, според които плащането на наемите ще става само чрез банка. От една страна това ще допринесе за борбата с укриването на данъци, а от друга - ще бъде от полза на добросъвестните наемодатели, които няма да бъдат принудени да плащат данък върху наеми, които не са им били изплатени от наемателите. Тази мярка се обмисля след разкритията за големи случаи на укриване на данъци, като скорошния случай с вила на остров Миконос, за която собственикът е получавал 1660 евро месечно, без да ги декларира. Вестникът все пак уточнява, че с новата мярка няма да бъдат напълно премахнати възможностите за укриване на данъци, защото наемодателят и наемателят могат да се споразумеят да декларират сума, по-ниска от действителната, предава БТА.

"Правете като СИРИЗА" е посланието, което, според "Ефимерида тон синдактон", изпраща Европейската комисия на новото гръцко правителство на Нова демокрация една година след края на спасителните програми за страната.

Гръцкият печат за безпокойството от приближаването на иранския танкер

В отчет за свършеното през годината след края на програмите Европейската комисия отбелязва, че реформите в Гърция са поставили основите на икономическото възстановяване, като са създали предпоставки за устойчив растеж, създаване на нови работни места и здрави публични финанси. В съобщението на Комисията се казва, че показателите на гръцката икономика за 2019 г. потвърждават, че усилията, които се полагат, дават осезаеми резултати. Еврокомисарят по икономическите и финансовите въпроси Пиер Московиси подчертава, че Гърция "е отбелязала голям напредък от приключването на програмата за подкрепа преди една година". От своя страна еврокомисарят за финансовата стабилност, финансовите услуги и съюза на капиталовия пазар Валдис Домбровскис казва, че "е важно да бъдат оползотворени тези постижения и да бъде продължен пътят на прилагане на отговорни фискални политики и структурни реформи".

Гръцкият печат за безпокойството от приближаването на иранския танкер

Вестникът цитира източници от СИРИЗА, според които с отчета "се разпада наративът на Нова демокрация за уж катастрофалната икономическа политика, която е провеждала СИРИЗА". От Нова демокрация отговарят, че СИРИЗА изопачава истината и че сегашното правителство повишава ежедневно доверието към страната.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бившият шеф на Националната служба за охрана има повече от впечатляваща биография, а срещите му с най-влиятелните хора на планетата са запечатани на повече от 3000 кадъра. Които генералът с гордост показа единствено за "България Днес". Идеята му е да покаже, че НСО не винаги е била служба, свързвана с инциденти и скандали

Бланка с криминалната регистрация на Васил Божков бе открита днес при обиска в офисът му на столичната ул. "Московска". Строго секретния документ, създаден през 1982 г. от столичната дирекция на милицията, е намерен в личния сейф на хазартния бос. Наред с имената, ръста и цвета на очите на Божков са посочени и любопитни данни от криминалната му

Даниела Серданова също се включи в отбора на моделките с напомпани устни, видя "България Днес". Бившата изгора на Любослав Пенев, която през годините се изявяваше като тв водеща и консултант на няколко български сериала, опитва да поддържа стегната форма и да не изостава от по-младите бръмчалки. Вероятно заради това Серданова се развозва из