Майка вкара децата си в инвалидни колички, за да източи 140 000 евро от социалните

https://www.24chasa.bg/novini/article/7616353 www.24chasa.bg
Факсимиле: Билд

Майка принуди децата си да седят в инвалидна количка, за да прибере 140 000 евро от социалните в Германия, пише германският вестник "Билд".

49-годишната Майке Б. излъгала властите, че децата й са тежко болни, за да получи толкова много пари.

Процесът срещу Майке Б. (49) от окръг Остхолщайн започна в понеделник пред окръжния съд на Ханзащад. Обвинението сочи, че майката на трима синове (на 17, 15 и 10 години) и две дъщери (на 18 и 27 години) в периода между 2010 и 2016 г., наред с други неща, фалшифицирала медицински документи. В тях са описани фалшиви симптоми. В резултат на това децата й е трябвало да бъдат подложени на ненужно медицинско лечение от доктори, твърдят от прокуратурата.

Според обвиненията децата трябвало да седят в инвалидната количка по няколко часа на ден.

Днешните 10-18-годишни деца биха пострадали в резултат на такъв физически и психически тормоз, заяви прокурорът.

За дъщерята Дженифър (18 г.) е описано, че има болестта на стъклените кости, което означавало да бъде освободена от часовете по физическо възпитание, а по-късно дори е трябвало да смени училището си.

Майке е оплела децата в лъжите си, казвала им, че в противен случай тях ги грози параплебия (форма на частична парализа, при която може да се установи загуба на усещане за болка, температура, положение, и също така е възпрепятствано движението на долните крайници - бел.ред.), ако не прекарват по-голямата част от деня си седнали в инвалидна количка.

Обвиненията към майката са следните: търговски измами и малтретиране на потърпевшите. В обвинителния акт се казва, че Майке Б. е фалшифицирала доклади и атестации за грижи, за да може да получи 140 000 евро социални помощи.

Голямата дъщеря направи признания на процеса в окръжния съд. Беше й тежко. "Всеки път, когато оценителите и лекарите идваха в нашата къща, децата бяха карани да седнат в инвалидните си колички." И по-нататък: "Тогава децата трябваше да го играят особено болни!", оплака се Дженифър.

43-ма свидетели и шестима вещи лица са призовани пред отдела за непълнолетни на окръжния съд. Очаква се присъдата да стане ясна през октомври.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кметът на София Йорданка Фандъкова отново припомни за забраната столичани да се разхождат в градини и паркове през уикенда заради ширещата се епидемия от COVID-19. Това бе и повод екипите на столичната полиция да засилят проверките в паркове и пешеходни зони. В събота полицаи предупреждаваха гражданите

Интересен начин да спрат съседите си да излизат си измислиха в столична кооперация. Ликът на шефът на кризисния щаб ген. Мутафчийски посрещаше всеки, който беше решил да излезне извън пределите на блока. Снимка: Забелязано в

Въпреки призивите на оперативния кризисен щаб всички да си останат по домовете и през днешния ден много столичани решиха да използват благоприятната прогноза и да излезнат на чист въздух. Полицията беше поставила патрули на възлови места в столицата, където по принцип има струпване на хора, а полицаите се опитваха всячески да накарат хората