SOS - първи клас! Първокласни идеи за справяне в училище от Неща с душа

https://www.24chasa.bg/novini/article/7620467 www.24chasa.bg

Първият учебен ден е време на очакване, вълнение и …. доза притеснение. Тези емоции се утрояват, когато прага на училището за първи път престъпва вашето дете.

Първи клас е важен, защото се изучават основните умения за писане, четене и смятане, а постигнатите успехи при тяхното усвояване изграждат бъдещото отношение на детето към ученето и училището!

Тук на помощ при самоподготовката идват специално разработените помагала от Социално предприятие “Неща с душа”, чрез които неусетно, под формата на игра детето се научава да пише, чете и смята много по-бързо и лесно!

Всички тях, можете да намерите тук https://neshtasdusha.com/product-tag/pyrvi-klas/, а ето и по-важното накратко:

ЧЕТЕНЕ

Любовта към четенето се възпитава, но е трудно да обичаш нещо, което ти се струва мъчно и скучно.

Ние ви предлагаме един по-различен подход: Ограмотяваща игра “Думички, Ура” от „Неща с душа“, която е разработена с помощта на специалисти и педагози, за да подпомага ранните опити за четене. В нея, под формата на забавна игра, детето свързва изображения с прочетените думи, а вариантите за игра са много и различни. Комплектът включва 10 въртящи плочки за образуване на думи и 50 карти с изображения към тях и насърчава разпознаването и произнасянето на буквите и свързването им в срички и кратки думи.

ПИСАНЕ

В детската градина детето се е научило да разпознава и копира печатните букви. Но в първи клас му предстои усвояването на ръкописното писане и правилният начин на изписване на всяко ченгелче и всяка буква, а това често води до стрес. Много деца се притесняват, когато трябва да преминат от писане с молив към писане с химикал, движенията им са плахи и неуверени. Именно тук идват на помощ безценните тренажори за писане от „Неща с душа“ - главни и малки букви за проследяване.

С помощта на специален инструмент, който наподобява молив без графит, детето следва улеите, издълбани в дървените плочки и си създава мускулна памет за начина и посоката на изписване, усъвършенства елементите и детайлите, упражнява точното поместване на буквите в редовете и на цифрите в квадратчетата.

Буквите и цифрите за проследяване дават възможност на детето да се научи, без да се страхува от грешка и да придобие увереност преди да премине към писане на хартия с молив или химикал.

СМЯТАНЕ

В математиката за първи клас основно внимание се отделя и на смятането до 10.

Материалът “Смятане до десет“ представлява дървена плочка с 5 слота и жетони с цифрите и математическите знаци. С тях се съставят задачи със сбор, разлика, сравнение, намиране на неизвестно.

С това помагало избягваме от мъчителното записване в тетрадка на множество примери и се фокусираме само върху смятането. Лесно, само чрез разместване на жетоните децата могат:

• да поправят грешка;

• да променят знака и да съставят нова задача;

• да изброят всички възможни решения;

• да упражнят разместителното свойство;

и по този начин да разберат магията на числата.

Разгледайте комплекта с всички базови помагала, подходящи за първокласници, който е на промоционална цена за началото на учебната година https://neshtasdusha.com/product/bazov-paket-pyrvoklasnik/

Последвайте “Неща с душа” във Фейсбук https://www.facebook.com/WithSoulSocialEnterprise/ и Инстаграм https://instagram.com/with.soul.social.enterprise/