SOS - първи клас! Първокласни идеи за справяне в училище от Неща с душа

https://www.24chasa.bg/novini/article/7620467 www.24chasa.bg

Първият учебен ден е време на очакване, вълнение и …. доза притеснение. Тези емоции се утрояват, когато прага на училището за първи път престъпва вашето дете.

Първи клас е важен, защото се изучават основните умения за писане, четене и смятане, а постигнатите успехи при тяхното усвояване изграждат бъдещото отношение на детето към ученето и училището!

Тук на помощ при самоподготовката идват специално разработените помагала от Социално предприятие “Неща с душа”, чрез които неусетно, под формата на игра детето се научава да пише, чете и смята много по-бързо и лесно!

Всички тях, можете да намерите тук https://neshtasdusha.com/product-tag/pyrvi-klas/, а ето и по-важното накратко:

ЧЕТЕНЕ

Любовта към четенето се възпитава, но е трудно да обичаш нещо, което ти се струва мъчно и скучно.

Ние ви предлагаме един по-различен подход: Ограмотяваща игра “Думички, Ура” от „Неща с душа“, която е разработена с помощта на специалисти и педагози, за да подпомага ранните опити за четене. В нея, под формата на забавна игра, детето свързва изображения с прочетените думи, а вариантите за игра са много и различни. Комплектът включва 10 въртящи плочки за образуване на думи и 50 карти с изображения към тях и насърчава разпознаването и произнасянето на буквите и свързването им в срички и кратки думи.

ПИСАНЕ

В детската градина детето се е научило да разпознава и копира печатните букви. Но в първи клас му предстои усвояването на ръкописното писане и правилният начин на изписване на всяко ченгелче и всяка буква, а това често води до стрес. Много деца се притесняват, когато трябва да преминат от писане с молив към писане с химикал, движенията им са плахи и неуверени. Именно тук идват на помощ безценните тренажори за писане от „Неща с душа“ - главни и малки букви за проследяване.

С помощта на специален инструмент, който наподобява молив без графит, детето следва улеите, издълбани в дървените плочки и си създава мускулна памет за начина и посоката на изписване, усъвършенства елементите и детайлите, упражнява точното поместване на буквите в редовете и на цифрите в квадратчетата.

Буквите и цифрите за проследяване дават възможност на детето да се научи, без да се страхува от грешка и да придобие увереност преди да премине към писане на хартия с молив или химикал.

СМЯТАНЕ

В математиката за първи клас основно внимание се отделя и на смятането до 10.

Материалът “Смятане до десет“ представлява дървена плочка с 5 слота и жетони с цифрите и математическите знаци. С тях се съставят задачи със сбор, разлика, сравнение, намиране на неизвестно.

С това помагало избягваме от мъчителното записване в тетрадка на множество примери и се фокусираме само върху смятането. Лесно, само чрез разместване на жетоните децата могат:

• да поправят грешка;

• да променят знака и да съставят нова задача;

• да изброят всички възможни решения;

• да упражнят разместителното свойство;

и по този начин да разберат магията на числата.

Разгледайте комплекта с всички базови помагала, подходящи за първокласници, който е на промоционална цена за началото на учебната година https://neshtasdusha.com/product/bazov-paket-pyrvoklasnik/

Последвайте “Неща с душа” във Фейсбук https://www.facebook.com/WithSoulSocialEnterprise/ и Инстаграм https://instagram.com/with.soul.social.enterprise/

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца