НАП и прокуратурата оспорват 400 000 лв. на Костов

https://www.24chasa.bg/novini/article/7624694 www.24chasa.bg

Прогнозите за Мая Манолова са сериозни, смята бившият премиер

След 2 данъчни ревизии, продължили 2 г., от НАП решиха, че значителни средства на семейството не са наши, макар и да са декларирани пред Сметната палата. И въпреки че сме предоставили на данъчните договорите, с които сме ги внесли във финансов инвестиционен фонд.

Това съобщи експремиерът Иван Костов пред bTV.

"Ревизията иска да ни обложи за собствените ни средства, което налага прокуратурата да обяви, че започва следствие. Решението излиза в средата на август. Сроковете за възражение отвеждат цялата история в средата на предизборната кампания", съмнява се, че е умишлено планирана атака Иван Костов. Той е категоричен, че причината са протестите срещу избора на главен прокурор и преценката, че той стои зад "Демократична България". 

Надявам се ръководството на НАП да не доведе до нов срив върху авторитета си, защото ще загуби делата, предупреди Костов. Той не се страхувал от проверката на прокуратурата, но сигнализирал за провокация по време на предизборната кампания.

Ставало въпрос за около 400 000 лева. "Те са от спестявания, добре съм ги управлявал, нараснали са", обясни бившият премиер и лидер на СДС и ДСБ.

От срив на имунната система това лято Костов получил херпес зостер, който го ударил и в очите. Сега е вече добре.

"Маркет линкс", която дава предимство на Мая Манолова, е една от 4-те сериозни социологически агенции, предупреди Костов.

Правителството не се доближава до влизането на "Шенген" и еврозоната, въпреки че икономиката е много силна и въпреки добрата събираемост на НАП, анализира още той.

"Помните ли, че Георги Първанов изпрати един бивш главен прокурор в Казахстан? Знаете какво последва. Дано сега не става така", направи аналогия Костов с Никола Филчев по повод посланическото назначение на ексшефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев като консул във Валенсия.