Пламен Георгиев готов за разговор на испански език, вижте дипломата му

https://www.24chasa.bg/novini/article/7624999 www.24chasa.bg

Изпратеният от правителството за консул на България във Валенсия бивш шеф на антикорупционната комисия Пламен Георгиев е в състояние да води разговори на испански език.

Това става ясно от сертификат за обучението му по испански, издаден от езиковата школа "Никанор". Според него Георгиев е покрил ниво B1 според европейската езикова рамка. Една от основните критики срещу Георгиев, след като стана ясно, че на 7 август правителството го е назначило за консул на България във Валенсия, бе че не владее добре испански език. Посочваше се, че нивото му е А2, което означава базисни умения за разбиране.

Още през 2017 г. обаче Георгиев е покрил ниво В1, става ясно от сертификат, с който "24 часа" разполага. Според европейската езикова рамка това ниво позволява воденето на свободен разговор на съответния език по познати теми и покриване на почти всички случаи на всекидневното ползване на езика в съответната чужда страна.

Именно това ниво на владеене на испански език е записано и в официалните документи, с които България е поискала от Испания да приеме Георгиев за консул във Валенсия. Според документите бившият шеф на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество владее освен това английски език на ниво С1, което означава свободно владеене и руски на ниво В1.

Георгиев е два пъти носител на наградата за борба с престъпността на името на италианския магистрат Джовани Фалконе, подчертава България пред испанското правителство.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Археологическият сезон е на път да се провали. Причината е нарастващата пандемия, заради коронавирусът и извънредното положение, което е обявено в страната ни. "По-рано от края на май няма да има разкопки със сигурност. В момента няма никакви съвещания, не могат да се издадат нужните документи. Страхувам се

Посолството на Израел в България разпространи образователен клип, което показва начина за разпространение на Covid-19. Видеото демонстрира начинът, по който коронавирусът Covid-19 би могъл да зарази потенциално голям брой хора както и мерките, които може да вземе всеки, за да предотврати

Михаела Маринова е една от младите звезди на поп сцената. Тя изгря на музикалния небосклон с участието си в третия сезон на "Х фактор". Сред по-известните й песни са "Стъпка напред", "Не ти ли стига" и "Листата падат". Родена е на 7 май 1988 г. в София. Започва да пее в детска вокална група на 4 години