Шефът на "Фолксваген" завещал всичко на съпругата си, но ако тя се омъжи отново - ще го загуби

https://www.24chasa.bg/novini/article/7626665 www.24chasa.bg
Фердинанд Пиех Снимка: Ройтерс

Дългогодишният шеф на "Фолксваген" Фердинанд Пиех е завещал всичко на съпругата си след смъртта си - активи за над 1 милиард евро.

Ерата на един от най-големите мениджъри на автомобили в света приключи окончателно в неделя вечерта.

Фердинанд Пиех почина на 82-годишна възраст в болница в Розенхайм, след като колабира в ресторант пред очите на жена си. Той остави 12 деца, два пъти повече внуци, 63-годишната си съпруга Урсула и над 1 милиард евро частно богатство. Като цяло семействата Порше/Пиех притежават около 37 милиарда евро.

От десет години Фердинанд Пиех държал парите си в две австрийски частни фондации, управлявани от съпругата му Урсула, посочва германското издание "Билд".

Двамата се запознават през 1982 г., когато тя е учителка в детската градина. Заема позицията на гувернантка за децата на Пиех от тогавашната му партньорка Марлен Порше. Две години по-късно Урсула и Пиех се женят. Раждат им се три деца.

Според документите вдовицата на дългогодишния шеф на "Фолксваген" наследява всичките му активи и правото да ги управлява. Но това в случай, че не се омъжи отново. Тогава ще загуби всичко.