Убитите край Негован Йордан и жена му били евангелисти

https://www.24chasa.bg/novini/article/7627755 www.24chasa.bg
Апартаментът, в който е живял Йордан Атанасов и жена му СНИМКА: Десислава Кулелиева

Убитите Йордан Атанасов и жена му са били членове на една от евангелистките църкви у нас.

Според неофициална информация двамата дори са се запознали в църквата. 

Йордан четеше библията всеки ден, въпреки че цитираше точно пасажи от нея, разказа една от съседките му. Двамата купили апартамента в столичния квартал "Стрелбище" преди около 5-6 години. Имали и куче - бял лабрадор.

Двамата са имали вила в село Литаково, Софийска област. Най-вероятно убийствата са извършени там. 

Преди минути в дома им на столичния бул. на "Витоша" 182 се прибра дъщерята на Йордан. 

Тя бе с тъмни очила и отказа коментар пред медиите. 

Припомняме, че телата на двамата бяха открити преди две седмици, нарязани в бидони край софийското село Негован. 

Открити са само черепи, по които няма нито едно парче кожа. Дупките от куршум обаче са ясно видими, а при мъжа дори е открит проектилът. Той е силно деформиран, но разследващи го идентифицирали като калибър .22LR. Той е с диаметър 5,6 мм. Типичен е за спортни пистолети, както и за малокалибрени пушки. Самото му име означава дълга пушка (Long rifle - на англ. ез). С такъв диаметър бе и пистолетът на шесторния убиец от Нови Искър Росен Ангелов. Същият куршум бе открит и в тялото на Милена Шишкова, убита в Костенец от бившия си приятел. При него обаче и до днес не е открито оръжие и не се знае пистолет или пушка е. Засега водеща версия е, че е пушка. Причината - малкото, но прецизни изстрели. За разлика от сегашния случай в Нови Искър и в Костенец жертвите бяха убити с по няколко куршума.

Предполага се, че двама души са рязали телата. Причината е в много различните травми от отделянето на крайниците от телата.