Издирваният Иван споделил пред баща си, че се чувства застрашен

https://www.24chasa.bg/novini/article/7628067 www.24chasa.bg

Все още няма резултат от издирването на 28-годишния Иван Йорданов, чиито следи се губят миналата неделя в гората край варненското село Любен Каравелово. Той е бил там със свои приятели на техно парти, на което са присъствали около 150 души.

При последното обаждане до баща си Иван е споделил, че се чувства застрашен, но не е обяснил защо. Изпратил е само GPS координатите си. Днес полицаи отново обходиха района около бившето военно поделение край село Любен Каравелово, откъдето Иван се обадил. Там има полуразрушени бункери, в които човек може да падне или да се укрие.

"Днес колеги от Военна полиция оказаха съдействие да установим такива по прикрити съоръжения, които не се виждат обичайно и евентуално дали може да се проникне в тях", каза за БНТ главен инспектор Пламен Годеманов - началник на Сектор "Издирване" в ОД на МВР-Варна:

Сигнал за шумното парти в района на поделението е подаден на тел 112 още в събота. Кметът на селото лично отива на проверка.

"Навлязох в поделението. Насреща виждам две палатки, 7-8 автомобила, каравани с чуждестранни регистрации. Не бяха като нормални, облечени по такъв начин бради, изоставени, някакви неща по лицето, ушите", каза Иван Димитров - кмет на с. Любен Каравелово.

От полицията заявиха, че са научили за събирането от медиите.

"Мероприятието е нерегламентирано. Това са хора, които се организират, слушат музика на много силни честоти и търсят места, които не са обществено достояние", каза Годеманов.

От полицията не изключват употребата на алкохол и наркотици на подобни събирания.