Дайте бъдеще на децата си

https://www.24chasa.bg/novini/article/7628779 www.24chasa.bg

Свързваме образованието не само със способността да четем и пишем, но и как да оползотворяваме тези умения по най-добрия начин, да ни помагат да трупаме и развиваме качествата си все по-напред във всяка сфера на житейския си път.

Също така се научаваме, че можем сами да ръководим своята посока в живота, без да разчитаме на другите да ни казват това. Доброто образование помага на цели държави да растат икономически, а поколенията да просперират.

За добрия и изпълнен с надежди живот образованието е ключов елемент при всеки човек, започвайки от най-крехка възраст. Затова нека обсъдим какво представлява образованието и колко важно е всъщност.

Какво е образованието?

В най-общ план ние изучаваме различни предмети, за да придобием знания и разбирания, които да прилагаме в ежедневието си. Но не става въпрос само за теоретични познания, а как да ги прилагаме и на практика. Да установим връзката между събраната информация и настоящата ситуация. Да разберем как работи светът около нас, как да съхраняваме полезното и да създаваме нови отношения и връзки за бъдещето.

За да спечели уважение сред обществото, човек трябва да бъде образован. Това е неговата застраховка за по-изгодна позиция в динамичната среда на все по-глобализиращия се свят в 21 век.

Защо образованието е важно за децата?

Децата са бъдещето на света. Те са тухлите, които градят всеки един народ със своите натрупани знания и образование. В това си качество, те трябва да са добре подготвени и мотивирани да се справят с важни казуси. Защото днешните деца са утрешните лидери.

Образованието започва още от ранна възраст, за да даде възможност на детето да се развие добре психически, физически, както и да добие социална осъзнатост. При оптимални резултати децата добиват достатъчно опит и увереност да се сблъскат лице в лице с външния свят, без да се страхуват да пробват нещо ново. Предимствата на качественото образование са толкова много, че са изписани цели томове по въпроса.

Родителят носи отговорността детето да получи правилното образование на правилната възраст, като също така положи необходимите старания да разбере и неговите интереси, за да ги включи в плановете. Необходим е внимателен и съобразителен подход, защото детската възраст е несигурен етап, в който трябва максимално да се стремим да избегнем лошите примери, както и да не караме детето да ни върши нещо с видимо нежелание.

Как да подобрим образованието на децата си?

Освен глобализиран, светът става и все по-дигитален. От първостепенна важност е контролираното запознаване на детето с технологичната индустрия и как да използва всеки инструмент или устройство в своя полза, без да допуска сериозни грешки в публичното пространство или да се увлича в безцелна експлоатация и загуба на време.

Както в дигиталния, така и в реалния свят, веднага се сблъскваме с една много съществена необходимост – децата трябва да знаят и да могат да боравят свободно с английски език.

За щастие в днешно време се създават все повече и по-качествени школи и зелени училища, които разполагат със съвременна техника и модернизирани методи на преподаване, за да допълнят пропуските или пък да развият знанията от училище в по-висока и завършена степен.

Пример за подобно място е международният летен лагер ЛъкиКидс, който разполага с отлична база и преподаватели с роден английски език, и се провежда всяка година в Банско за деца между 5 и 14-годишна възраст. Едно от предимствата на лагера е добре замисленото съчетание между 4-часовите интерактивни обучения всяка сутрин и следобедните активности в планината като конна езда, пейнтбол, колоездене, пикници, преходи и т.н. Важно е да се отбележи, че комуникацията в лагера протича изцяло на английски език.

Както и да решите да подобрите знанията на своето дете, в никакъв случай няма да сбъркате, ако започнете с усвояването на английски език. Изборът, как това да се осъществи най-добре за Вашето дете, е във Вас.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Видимо угрижена, Деси Банова обядва със своя близка приятелка, видяха зорките папараци на "България Днес". За неангажиращата среща бившата синоптичка залага на дантелена черна рокля, която синхронизира идеално с дългите й руси коси. Впечатление прави червеният конец против уроки, който Деси е вързала на лявата си ръка.

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с