Миньор организира протест, за да черпи деца със сладолед

https://www.24chasa.bg/novini/article/7629816 www.24chasa.bg
Минчо Хаджиев си е поискал разрешително от общината да протестира, за да успее да раздаде домашния сладолед. СНИМКА: Валентин Хаджиев

Така избягва глоби от инспекторите по храните

Най-сладкия протест в историята на митингите направи миньорът Минчо Хаджиев в Смолян. Цял ден в четвъртък той раздаваше сладоледи на ларгото в Смолян, но със специално разрешение от общината за организиран протест. Това е единственият начин, който Хаджиев измислил, за да не му пречат от агенцията по безопасност на храните да почерпи децата в Смолян с домашен сладолед.

700 сладоледа във вафлени кофички раздаде миньорът на ларгото в Смолян. Минчо Хаджиев сам приготвил изкушението от мляко, какао, захар и яйца. Продуктите са минали пълна термична преработка при 103 градуса и след това са замразени във фризер при минус 22 градуса, обясни той като гаранция за безопасността на сладоледите.

Тъй като

не може просто

да застане и да

раздава

безплатен

сладолед,

формата, която възприел, е да поиска от кмета на общината Николай Мелемов разрешение за протест, тъй като е негово конституционно право.

Разрешението за протест му е издадено от 11 до 13 часа и след това от 17 до 19 часа.

“Формата на протест е заради инспекторите от агенцията по храните, които искат документ за произход на сладоледа. А аз не развивам търговска дейност, за да имам нужда от такива документи.

Ако поканя

хората от града

вкъщи и ги

черпя, не е

ли същото?

По тази логика документи за произход трябва да имат всички, които раздават курбани по църкви и джамии”, обясни Хаджиев колко е трудно да направи човек голяма почерпка.

Въпреки протеста в четвъртък комисия от агенцията по храните отново пристигнала за проверка.

“Видяха, че всичко е наред, но настояха за документи. Поисках им поне една глоба, която са наложили за курбан на открито, където хигиената е на ниско ниво, но не ми предоставиха и се размина. Провериха и дали спазвам часовете на протеста”, разказа Хаджиев.

Тази година протестът бе за по-добро образование. Преди това е протестирал за по-добра съдебна система, престъпността, корупцията и други наболели въпроси.

Аргументът му да раздава сладолед преди две години бе с искане на тел. 112 да не се приемат само гласови съобщения, а и снимки, за да са наясно в спешните центрове какви екипи да изпратят при пострадалите.

Хаджиев обяснява, че всъщност

раздава

сладоледа за

здраве и помен

на негови близки

от 15 години на различни места в Смолянска област. Той е геолог по професия, дълго работеше като метеоролог на връх Рожен, но повече от година работи в мадански рудник.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца