Съпругата на Пламен Шляпашки: Даде ми 500 лв. за слухов апарат на сина ни, но едва ли са от убитите, пера го, щях да ги намеря

https://www.24chasa.bg/novini/article/7629843 www.24chasa.bg

Дъщеря ни е потресена, тя е на 17, плака цяла вечер, а синът е по-малък, той го прие още по-тежко

- Г-жо Шляпашка, задържаха съпруга ви за убийство.

- От медиите разбрах за какво е бил задържан. Вчера (в сряда - б.а.) дойдоха от СДВР и ме отведоха в буса. През това време са претърсвали дома ми. Казаха ми, че Пламен е задържан в СДВР, но не и за какво. Дадоха ми и списък с адвокати, както и служебни, но през цялото време не знаех за какво го задържат. Чак вечерта от медиите разбрах. Вие сте първият човек, който ми казва лично каква е причината за ареста.

- Като жената до него очаквахте ли подобно нещо от Пламен?

- Не, категорично. Не мога да повярвам, че той е способен да участва в убийство.

- Той е обвинен, че е стрелял и е физическият убиец.

- От вас чувам, не ми се вярва. Сутринта гледах, че другият задържан - някой си Георги, е разказвал на полицията. Може да го е натопил.

- Да разбирам, че не познавате Георги?

- Не.

- А знаете ли, че Пламен е работил за убитите?

- Не.

- Казват, че мотивът е финансов. Замогна ли се Пламен в последно време?

- Не, не е, работи в Техническия университет и където го наемат за различни проекти. Колко пари да има такъв човек?

- Все пак, в последните дни не е ли разполагал с повече пари?

- Даде ми 500 лв. за слухов апарат на детето ни на 23 август. По това време вече бяха съобщили за убийствата в Негован, а медиите казаха, че хората са били застреляни преди 2 месеца. Така че не ми се вярва парите да са оттам, защото няма къде да ги крие толкова време. Все пак аз му пера дрехите и щях да ги намеря.

- Вие знаехте ли, че мъжът ви има досие?

- Зная, да. Преди 4 години го ухапа едно куче, според полицията, докато обирал двора, който животното пази.

- Как реагира детето ви?

- Двете деца - имаме и дъщеря на 17 г. Тя е потресена, плака цяла вечер. Синът ни е по-малък и има слухови проблеми. Той също знае. Прие го още по-тежко.

- Какво следва оттук нататък за вас?

- Не мога да си го представя. Аз не работя, защото гледам сина ни. Дъщеря ни скоро е абитуриентка, нямам представа как ще се справим. На първо време обаче трябва да намеря адвокат, един вече ми поиска 2000 лв., които нямам.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Куп интелектуалци на поклонението на бившия шеф на Народния Магдалена МИТКОВА снимки: Пламен Кодров Звездите на родната културна сцена изпратиха големия Павел Васев в последния му път. Стотици известни личности и приятели, сред които Вежди Рашидов, Теди Москов, Стефан Мавродиев, Параскева Джукелова, Антон Радичев и Жоро Мамалев,

Кадър с дъх на лято публикува плеймейтката Маги Бадер. Носителката на еротичната титла се пусна по бански, препичайки се на жарко слънце. И докато навън е мъгла и студ, то при Маги изглежда, сякаш че температурите са доста високи. Бадер крие засега къде е и с кого, но това не попречи на почитателите й да отбележат, че изглежда много секси

Бившето гадже на Луна пропя. Здравенякът Горан се прекръсти на Горджано, за да впечатли изпълнителката с кратко парче. "Горане, благодаря ти за тази серенада! За жеста много мило, но нещо не ти се е получило. Не разбрах целта ти - да ме впечатлиш или да ме изплашиш. Да не си станал талибан или си прекалил отново с дозата!