Черен джип, спрян пред магазин за бидони, разобличава убийците от Негован (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7632518 www.24chasa.bg
Пламен Шляпашки и Георги Нанчев (с шапката) криеха лицата си в Софийския градски съд. СНИМКА: Десислава Кулелиева

Каквото и да кажа, знам, че съм виновен, каза Пламен Шляпашки. Съучастникът му Георги Нанчев промълви, че съжалява

Запис от видеокамери пред магазин за бидони в София, уловил номера на черен джип “Чероки”, води разследващите към Пламен Шляпашки и Георги Нанчев. Това обяви пред Софийския градски съд прокурор Детелин Георгиев. Така разследването е идентифицирало, че строителните работници имат общо със смъртта на възрастната двойка Йордан и Марияна Атанасови, чиито останки бяха намерени край с. Негован.

Шляпашки и Нанчев се изправиха в събота пред съда по искане на прокуратурата за постоянен арест.

Друг коз за следствието се оказват трите бидона, в които са били сложени разчленените трупове. По номерата на пластмасовите съдове криминалистите установили, че те са произведени в Румъния. Един от

първите

разпитани

свидетели е

вносителят на

румънските

бидони

у нас. Чрез него полицаите стигат до магазина, в който се продават.

Там разпитват продавачката, която прави справка кога са били купувани бидоните. Установило се, че датата е 14 юли, каза прокурор Георгиев.

Тогава разследващите върнали охранителните камери в магазина и видели, че хората, които пазаруват бидони, са двама мъже. Джипът, с който ги вземат от магазина, се води на името на Пламен Шляпашки.

Подозренията към Пламен и Георги се увеличили, когато разследващите започнали да проверяват телефонните им разговори преди и след 14 юли.

Единият от двамата имал активна комуникация със сем. Атанасови, която след 14 юли замлъква. Заради това кръгът на подозренията чии са останките край Негован почти се затворил.

Ключове за пощенската кутия, вратите на апартамента и пежото на Атанасови, намерени край водоема в селото, дали белези кои са убитите.

В апартамента на семейството в столичния кв. “Иван Вазов” имало и биологични следи, които убийците пропуснали да изчистят. По експертни справки станало ясно, че ДНК профилът им съвпада с този на намерените останки.

Дъщерята на Атанасови, която живее в Нигерия, обяснила за навиците на родителите си. Казала, че вкъщи държали пари и златни накити.

Оръжието, с което бил сложен край на живота на Йордан и Марияна, било намерено в Техническия университет. Както стана ясно, убийците се смилили само над кучето на възрастната двойка - бял лабрадор. Те не го гръмнали, а изхвърлили в краен столичен квартал, преди да се отърват от разчленените останки.

“Каквото и да кажа, знам, че съм виновен”, каза пред съда Пламен. Съучастникът му Георги промълви, че съжалява.

Според съда има доказателства, че обвиняемите имат общо с жестокото престъпление. Без да влиза в подробности, съдия Атанас Н. Атанасов каза, че престъплението, което са извършили, е дръзко, брутално и хладнокръвно. Магистратът посочи още, че Пламен и Георги са опасни и непредвидими и ги задържа за постоянно.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Към момента безработните са вече 257 000. За един ден имаме нов рекорд – освен тези близо 5 000 души в понеделник, за вчера са около 6 000. Ние вървим с наистина бързи темпове. Това заяви в предаването "Плюс-минус. Коментарът след новините" лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Прогнозата на синдикатиите е

Едва 8% от българските предприятия смятат да се възползват от държавната помощ за заплатите по схемата 60:40. Останалите 92% ще съкращават персонала, ще режат заплати, ще пускат хората в платени и неплатени отпуски или още умуват какво да правят. Това разкрива експресно проучване на Българската стопанска камара за нагласите и възможностите на

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки