Специални приставки помагат на първолаците

https://www.24chasa.bg/novini/article/7633360 www.24chasa.bg
Силиконови приставки в различни цветове помагат детските пръсти да захващат химикалката правилно.

Несесерите са другата страст на учениците

За много първолаци е изключително трудно да се научат да държат правилно химикалки и моливи. А това, естествено, усложнява и изписването на първите букви и числа, които научават.

Като улеснение се предлагат специални силиконови приставки, които се слагат на моливите и химикалките, а пръстчетата се пъхат в две дупки, за да свикне ръката с правилното хващане. За да привличат вниманието на хлапетата, въпросните аксесоари са

в ярки цветове

и са с формата

на слончета

Тези с вид на рибки пък се държат за опашката и пак осигуряват правилно захващане.

Самите химикалки вече са толкова разнообразни като модели, че децата буквално се вманиачават да ги събират. Те са с всякакви форми, размери и цветове. Малчуганите залитат по варианти, изцяло покрити с мека материя, а в горната им част е закачено пухкаво топче или зайче. Много атрактивни са силиконовите модели с формата на бамбукови пръчки, върху които висят гумени панди. Други са с глави на понита, тигри, мечки, има ги и с всякакви плодове и зеленчуци.

Несесерите също се превръщат в истинска страст за учениците. Вътре те държат всичко необходимо за часовете, така че държат аксесоарът да е специален. По-големите залитат по варианти с Хари Потър или с кадри от други популярни тийнейджърски филми. А формата е максимално опростена - цилиндър с цип, в който съхраняват всичко на едно място.

Малките ученици обаче държат на моделите с многобройни прегради. Те са доста обемисти, но съвсем прегледно събират всичко необходимо за учебните часове. Актуални са вариантите с релефни картинки, те обаче са значително по-големи като размери от останалите несесери. Много красиви са и аксесоарите,

които приличат

на морско дъно

Външната част е облечена с плътен прозрачен найлон, под който има течност и движещи се бляскави елементи, пясък и различни морски обитатели. С този тип обаче трябва да се внимава, защото след по-дълга употреба найлонът започва да се наранява, захабява и накрая може да се скъса и течността да се излее в раницата.

Несесерите с нестандартни форми също са предпочитани от децата. Някои са във вид на плюшени играчки, но имат цип, който затваря преградата за ученическите пособия. Други са гумени и с формата на някакъв любим герой. От практична гледна точка това не е най-добрият вариант за малките ученици, защото вътре всичко се пъха на едно място и отнема време, докато се открие острилката например. Но пък приличат на симпатични играчки и хлапетата трудно се отказват от тях.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мъж загина, затрупан в изкоп в кюстендилското село Блажиево. 59-годишният работник е отстранявал авария във водопровода. Багер изкопал ров около 1,80 метра, за да достигне до спукалата се преди 3-4 дни тръба. При смяната й изкопът се свлича и затрупва намиращия се в него мъж. Колегите му се притичат на помощ, успяват да го разкопаят и извадят,

Шофьор на градския транспорт в София подарява бонбон при закупен билет от него. За милия жест разказва пътничка, която остава приятно изненадана. "Купувайки си билетче от автобус 72, шофьорът ме посреща с усмивка, казва ми "Добър вечер!" и с билетчето ми дава бонбонче!Трогната съм от този човек, защото повечето в сферата са намръщени,

Каръкът не спира да преследва Годжи. Музикантът счупи ръката си, стана ясно от поредното предаване на Слави Трифонов. Годжи се появи със шина на десния си крайник. Дългия го попита какво се е случило с ръката на един от най-доверените му хора, но китарисът не пожела да отговори. Само преди година Годжи отново претърпя сериозно нараняване.