Дете намери 43-годишен строител, пребит до смърт в столична градинка (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7633391 www.24chasa.bg
Криминалисти оглеждат местопрестъплението. СНИМКА: ДЕСИСЛАВА КУЛЕЛИЕВА

Охранителна камера вероятно е снимала целия екшън, разследват пиянски скандал

Дете на 13 г. е намерило трупа на 43-годишния строителен работник, който беше убит в нощта срещу неделя в София, научи “24 часа”.

Хлапето тръгнало рано от вкъщи, за да разходи семейното куче в кв. “Изток” - малко след 7 сутринта в неделя. Отишло в малкия парк до канала на ул. “Тинтява”, съвсем близо до сградата на Пътна полиция. Тичайки между пейките, изведнъж кучето започнало да лае силно и да подскача. Отвело стопанина си до пейки наблизо. Детето изтръпнало от ужас, когато видяло, че там лежи окървавен труп на мъж. Веднага извикало майка си. Жената пристигнала след минути и забелязала, че главата на човека е окървавена. Обадила се в полицията. На мястото веднага пристигнали криминалисти. Убитият бил облечен с дрехи на строителен работник. Още първоначалният оглед показал, че е удрян по главата с твърд предмет и е починал от тежка черепно-мозъчна травма. Близо до трупа е намерено и “оръжието”, с което е ликвидиран - дървен кол, подобен на тези, които държат фиданките изправени.

У него са намерени документите му за самоличност и дребна сума пари. Това изключило версията за грабеж. Справка показала, че жертвата е криминално проявен мъж. Имал регистрация за кражби и за шофиране след употреба на алкохол. Иначе бил общ работник на строеж наблизо. Разпитани са негови колеги от бригадата, както и местните безделници и клошари, с които може да се е скарал докато е пил алкохол в парка посред нощ.

Точно на два-три метра от местопрестъплението има охранителна камера, която е насочена към пейките, между които е открит убитият. Записите са иззети от полицията.

Жена от квартала разказа пред “24 часа”, че миналата вечер е видяла съмнителен и агресивен мъж, който вървял нервно по улица наблизо. Не бил от квартала. Заради големи строежи в района майтори от различни краища на страната и наемали квартири там.

Иначе кварталът бил спокоен, а в градинката, където е намерен убитият майки разхождали децата си, а възрастни хора - кучетата. Нощем обаче там се събирали клошари и несретници, за да пият алкохол.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мъж загина, затрупан в изкоп в кюстендилското село Блажиево. 59-годишният работник е отстранявал авария във водопровода. Багер изкопал ров около 1,80 метра, за да достигне до спукалата се преди 3-4 дни тръба. При смяната й изкопът се свлича и затрупва намиращия се в него мъж. Колегите му се притичат на помощ, успяват да го разкопаят и извадят,

Шофьор на градския транспорт в София подарява бонбон при закупен билет от него. За милия жест разказва пътничка, която остава приятно изненадана. "Купувайки си билетче от автобус 72, шофьорът ме посреща с усмивка, казва ми "Добър вечер!" и с билетчето ми дава бонбонче!Трогната съм от този човек, защото повечето в сферата са намръщени,

Каръкът не спира да преследва Годжи. Музикантът счупи ръката си, стана ясно от поредното предаване на Слави Трифонов. Годжи се появи със шина на десния си крайник. Дългия го попита какво се е случило с ръката на един от най-доверените му хора, но китарисът не пожела да отговори. Само преди година Годжи отново претърпя сериозно нараняване.