Фандъкова официално обяви кандидатурата си за четвърти мандат (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7634405 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Политическа Партия ГЕРБ

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще поиска отново доверието на софиянци и ще се кандидатира за четвърти мандат. В битката влиза в отлична форма с нови идеи, проекти и обновен екип.

Както "24 часа" писа, Фандъкова ще покани водещи специалисти от различни сфери за съветници.

"Взех своето решение кандидатирам се за нов мандат. София се променя и развива през последните 10 години не с приказки, а с много работа. Знаете, че отново ще заложа на ясен и точен график за работа, която включва нови идеи, проекти, нови хора и нова енергия", обяви решението си Фандъкова докато проверяваше третата линия на метрото. Тя обясни, че нейната най-голяма мотивация е работата и развитието на града. "Решението ми в никакъв случай не е спонтанно, то се основава на чувството ми на отговорност към голямото доверие, което получавам през всичките тези години. Обратното за мен би означавало предателство към това доверие, към усилията за промяна, не само моите, но и на всеки един гражданин на този град", мотивира се Фандъкова.

Фандъкова официално обяви кандидатурата си за четвърти мандат (Обновена)

Тя си постави три основни приоритета. Първият е активна и целенасочена работа в кварталите- малките улици, междублоковите пространства и изграждане на паркинги.

Фандъкова официално обяви кандидатурата си за четвърти мандат (Обновена)

Тя ще заложи на превръщането на София в зелен и чист град. За целта ще се изгради зелен ринг, който ще свърже кварталите на София с парковете. 8 нови паркове, зелени коридори и зелен пояс около София. "Усилията ни са за по-чист въздух и за нас е важно да завършим двата големи проекта за подмяна на битовото отопление на дърва и въглища. Разбира се, и намаляването на замърсяванията от транспорта", каза още Фандъкова.

Фандъкова официално обяви кандидатурата си за четвърти мандат (Обновена)

Важен приоритет ще е и дигитализацията. Активни да се използват технологиите в работата на общината, за да има по-голяма прозрачност,по-голям контрол и удобство за бизнеса и гражданите.

Метрото е най-големият проект и развитието му ще продължи, заедно с Околовръстния път и вътрешните рингове, които да облекчат трафика в града", каза Фандъкова.

Кметът обясни, че преди 10 години и започнала работа в тежки кризи, които днес вече никой не помни. "За хората е важно какво предстой да се случи в града, а за мен е важна активната гражданска енергия, която имаме през годините", каза още кметът. И обясни, че колкото повече хора се включват в промяната на града, толкова по-бързо тя ще се случи.

"Наложихме много висока скорост на промяната и сега това изглежда нормално, естествено и лесно, но не е. Това се дължи на много и активна работа за София", каза Фандъкова.

В листата на ГЕРБ, като гражданска квота ще се включат изтъкнати специалисти от различни сфери. Ще разчитам на хора,които досега работиха честно, почтено и с много енергия, обясни Фандъкова.

"Ние приемаме тези избори много сериозно, защото отговорността към хората изисква последователен подход. Знаете, че за мен на първо място винаги е била работата, а не приказките. Нямам намерение да променям стила си. За мен София е моят град, аз израснала в София, тук съм учила и тук съм родила дъщеря си, тук съм работила за града си. Имам управленски опит над 20 години, хората ме познават и очаквам с новите проекти и идеи да продължим да работим за София", каза още Фандъкова.

Тя очаква опонентите ѝ да отричат всичко направено и да изтъкват пропуските и грешките. "Разбира се, че съм допускала пропуски, бъркала съм и в преценки за хора, бъркала съм и в преценки за ситуации. За 10 г. , с тези темпове на работа, няма как да бъдем застраховани. Важното е, че всичко това ми дава възможност да направя изводи и анализи, които да ми помогнат да се справяме с всеки следващ проект по-добре", каза още кметът.

Фандъкова благодари на структурата на ГЕРБ в София и за номинациите и за подкрепата на СДС. Винаги съм гласувала в миналото за СДС. Аз съм човек, чиято младост е преминала в протести за демокрация. Мисля, че е съвсем нормално старата и новата десница да продължим заедно, каза още Фандъкова. И обясни, че премиерът Бойко Борисов винаги я е подкрепял. "Знаете, че той бе кмет на София и познава работата в града. Без подкрепата на правителството и държавата няма как да се развиват големите проекти", обясни кметът.

Моята мотивация е да работя, а какъв стил ще изберат опонентите и кой ще са те е работа на останалите политически сили, каза Фандъкова.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Опита да направи образованието ни игра и забавление, става най-младият професор Иво АНГЕЛОВ На 87-годишна възраст в неделя издъхна бележитият ни математик, политик и дипломат Благовест Сендов. За мнозина той беше познат като председател на Народното събрание в смутните времена от 1995 до 1997 г., но най-големите му успехи идват в научната сфера

Рибите ми помогнаха да се издигна в съдийството, казва кумът на Камата - Атанас Узунов Футболната легенда Христо Стоичков е станал специалист в улова на шарани в Америка. Това разкри неговият кум - бившият футболен съдия Атанас Узунов, който тези дни отпразнува своя имен ден. 64-годишният топрефер е общински съветник в Пловдив

Символът на културното министерство през 2013 г. - ексминистър Владо Пенев и секссимволът на родния театър Захари Бахаров са неразделни. Двамата въпреки разликата в годините са близки приятели и отново бяха засечени рамо до рамо до Народния театър от топпапараците на "България Днес". Веселата компания дори се запъти на обяд след репетиции