Ето я наркоплантацията край Созопол, двама братя с обвинения (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7634738 www.24chasa.bg
Наркоплантацията край созополското село Зидарово е била стопанисвана от двама братя от Бургас. Снимки:МВР

Двама братя от Бургас Стамен А. и Димо А.са с повдигнати обвинения и 72-часов арест за откритата нива с канабис край Созопол, за която "24 часа" съобщи в събота. 

Мъжете на 32 г. и 38 г. са криминално проявени, уточниха от Областната полицейска дирекция. От там съобщиха току що официална информация за наркоплантацията, според която освен внушителна нива е открито и голямо количество изсушена  марихуана, готова за продажба.

Наркоплантацията е открита при специализирана полицейска операция в местността "Смесици" в землището на созополското село Зидарово. В операцията са участвали бургаски криминалисти,  служители от Спецподразделението, Жандармерията,  отдел "Разследване" към Базова научно-техническа лаборатория, служители на Първо, Четвърто и Пето Районни управления в Бургас.

Открити са над 2500 растения с височина до 2,5 метра.
Открити са над 2500 растения с височина до 2,5 метра.

Установено е, че на нивата, разположена върху парцел от 2 600 кв.м., от двама криминално проявени братя  се отглеждат конопени растения, съдържащи високорискови наркотични вещества. Открити са над 2 500 растения с различна височина между 1,5 и 2,5 метра, както и напоителна система с три горивни генератора, множество маркучи и кранове с различна големина. С тях е била изпомпвана вода от разположен наблизо естествен водоизточник.

Иззети са и множество лопати, кирки, вили, чували със земеделски торове и др. В непосредствена близост до нивата са открити две заграждения, пригодени за "сушилни", от които са иззети близо 40 растения. Установено е и помещение с голямо количество сух канабис.

От полицията уточниха, че все още се провеждат действия за установяване съпричастността и на лица към съхранението и  разпространението на наркотика. Първоначално са били арестувани девет души, сред тях и горски служители, но по-късно те са освободени.

По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в районната прокуратура.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"От вчера депутатите са с по-високи заплати. И това не е първоаприлска шега. Това е самата истина", написа във Фейсбук гневно Слави Трифонов и допълни: В тази извънредна ситуация, в тази трудна за всички българи ситуация, в която много хора губят работата си, парите си, а някои и живота си, българските депутати вече взимат повече пари

Както колегите си от ВМА вчера и медиците от болница Св. Анна излезнаха с послание, в което призовават всички: "Молим да останете вкъщи". Снимката на здравните работници от столичната МБАЛ обиколи социалните мрежи и събра хиляди харесвания. Снимка: Болница Св.

Президентът на Филипините Родриго Дутерте нареди на полицията да застрелва всеки жител, който причини "проблем", докато са в сила правилата, наложени с въвеждането на карантина заради коронавируса. "Ако възникне проблем или ситуацията се усложни дотолкова, че хора се бият до бой и животът ви е застрашен, застреляйте ги" - каза той