Кандидатът за кмет на Община Разград от ПП ГЕРБ е д-р Валентин Василев

https://www.24chasa.bg/novini/article/7635169 www.24chasa.bg
Д-р Валентин Василев СНИМКА: Архив

Д-р Валентин Василев е кандидатът за кмет на Община Разград от Политическа партия ГЕРБ, стана ясно на общинското събрание на местната структура, проведено тази вечер, предаде БТА. 

Гост на събранието бе Тодор Тодоров, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и областен координатор на партията в Силистра. Той обяви, че кандидатурата на Василев е одобрена от комисията и от премиера Бойко Борисов, председател на партията. Тодоров заяви, че това е била единствената номинация и определи кандидатурата като достойна, като изрази увереност, че Василев отново ще бъде избран за градоначалник за втори мандат.

Д-р Валентин Василев е роден на 1 януари 1970 г. в Разград. През 1997 година завършва Тракийския университет в Стара Загора, специалност ветеринарна медицина - магистър. Професионалната си кариера започва през 1998 г. като ветеринарен лекар в ЦСКА - клуб по конен спорт. От 1999 г. до 2006 г. работи като инспектор в ДВСК, а 2006 г. като главен инспектор. В периода от август 2009 г. до май 2013г., д-р Василев е областен управител на Област Разград. Народен представител в 42-то и 43-то Народно събрание. На последните местни избори той спечели кметското място на балотаж със 57.82% срещу опонента си Денчо Бояджиев.

Семеен, с едно дете.