Парче бетон от мост на "Тракия" падна върху кола (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7635212 www.24chasa.bg
Кадри: Би Ти Ви

Мост на магистрала „Тракия” се руши и пада върху автомобилите, предаде Би Ти Ви.

Мостовото съоръжение се намира на пътя, който свързва Ихтиман и самата магистрала. Бетоновата мазилка се рони и пада върху пътя, а железата стърчат. Така част от моста днес е паднал върху колата на човек, преминаващ отдолу.

Минавайки с автомобила си под този мост, Дамян Стоянов чува силен удар. „Нещо се удари в колата ми, огледах се и видях, че всъщност е парче бетон. Малко се стреснах”, разказа архитектът Дамян Стоянов.

Парче бетон от мост на

За щастие парчето е малко и щети по автомобила няма. Архитект Стоянов ни разяснява какво не е наред.

Парче бетон от мост на

„Има повреда в гредата и в момента има висящи парчета от бетона, някои от които би могло да счупят едно стъкло. Може да се види, има доста големичко парченце. Вероятно около килограм, което виси на нищото”.

Съоръжението има нужда от обезопасяване, а арматурата е ръждясала, обясни архитектът.

От Пътната агенция обясниха, че щетите по моста са още от 2017 година, след удар на камион. Проверявали редовно съоръжението и според тях опасност за автомобилите няма.

„Има греда с бетоново покритие. Няма опасност от авария на съоръжението. Част от него е ограничено с преминаването в аварийната лента”, заяви Иван Досев.

От АПИ допълниха, че 4 съоръжения по магистрала „Тракия” се ремонтират към момента. Реконструкция на този мост засега обаче не е предвидена поради липса на пари.

Многократно са подавани сигнали за този проблем. Досега мерки обаче не са взети.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Археологическият сезон е на път да се провали. Причината е нарастващата пандемия, заради коронавирусът и извънредното положение, което е обявено в страната ни. "По-рано от края на май няма да има разкопки със сигурност. В момента няма никакви съвещания, не могат да се издадат нужните документи. Страхувам се

Посолството на Израел в България разпространи образователен клип, което показва начина за разпространение на Covid-19. Видеото демонстрира начинът, по който коронавирусът Covid-19 би могъл да зарази потенциално голям брой хора както и мерките, които може да вземе всеки, за да предотврати

Михаела Маринова е една от младите звезди на поп сцената. Тя изгря на музикалния небосклон с участието си в третия сезон на "Х фактор". Сред по-известните й песни са "Стъпка напред", "Не ти ли стига" и "Листата падат". Родена е на 7 май 1988 г. в София. Започва да пее в детска вокална група на 4 години