Иранският танкер е близо до ливанския бряг

https://www.24chasa.bg/novini/article/7635282 www.24chasa.bg
СНИМКА: Ройтерс

Иранският танкер „Адриан Даря 1“ се намира край бреговете на Ливан и Сирия през последните 24 часа, съобщиха сайтовете за проследяване движението на корабите, цитирани от AFP.

Съдът се движи на зигзаг в източното Средиземноморие, откакто е освободен от британската отвъдморска територия Гибралтар на 18 август, след като беше задържан шест седмици по подозрение, че доставя петрол за правителството в Дамаск, предаде "Фокус".

"“Адриан Даря 1“ е спрял само на 45 морски мили (83 км) западно от ливанския град Триполи в международни води", заяви TankerTrackers, уебсайт за мониторинг на морския трафик.

MarineTraffic показва, че корабът, известен преди като „Грейс 1“, е от неделя край бреговете на Сирия, където американският държавен секретар Майк Помпео в петък заяви, че ще разтовари петрола си.

Помпео заяви, че има "достоверна информация", че корабът транспортира петрол до Сирия в нарушение на широкомащабните санкции срещу правителството на сирийския президент Башар Асад.

Министерството на финансите на САЩ заяви, че корабът е "блокирана собственост" по антитерористична заповед и "всеки, който предоставя подкрепа на „Адриан Даря 1“, рискува да бъде санкциониран".

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Деца сираци от Северна Корея са живели в България в средата на 50-те години на миналия век. По-късно лидерът на комунистическата страна Ким Ир Сен се разпорежда те да бъдат върнати в родината им. След това следите на момичетата и момчетата се губят. Тайни и малко известни факти се разкриват в току-що миналия премиерата си филм "Децата на Ким Ир

Надя Валентинова е завършила поп и джаз пеене в НБУ като ученичка на поп и джаз певицата Стефка Оникян. През 1999 г. е носителка на втора награда за млад/нов изпълнител на последния официално проведен "Златен Орфей". Има още куп престижни призове. Надя е главен вокалист на хеви-метъл групата "Гранулом", Разполага с 12 различни бленди на гласа си

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска