Еднократните помощи от работодател за осиновяване вече няма да се облагат

https://www.24chasa.bg/novini/article/7637950 www.24chasa.bg

Еднократните помощи, които могат работодателите да дават при осиновяване, вече няма да се включват в облагаемия доход от трудови правоотношения. Това решиха депутатите в първия работен ден след ваканцията през август, след приети промени в Закона за данъците върху доходите на физическите лица.

Текстовете, приети на първо гласуване, са внесени от депутати от Обединени патриоти, начело с Александър Сабанов.

Сега в закона е разписано, че в облагаемия доход от трудови правоотношения не се включват предоставените от работодателя финансови помощи при раждане на дете, сключване на граждански брак или смърт на член от семейството. Като вече в текстовете е разписано и осиновяване. 

Вносителят изтъкна, че главната цел е при осиновяване да няма дискриминация.

Предложението беше прието с 119 гласа "за", а 2 депутати се въздържаха.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Оскверниха образа на Христо Ботев в Пловдив! Това е поредната вандалска проява върху лика на революционера за последните няколко месеца. Патриотичната рисунка, намираща се на булевард "Христо Ботев", е надраскана с червена боя. След всяка вандалщина графитът е обновяван и почистван, но само след дни боята отново се появява на лицето на

Светофар падна на кръстовището на булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий" вчера сутринта. Няма пострадали. Столична община потвърди за инцидента. Не са ясни причините за срутването на светофарната уредба. Движението по натовареното кръстовище не бе засегнато, а пораженията бяха отстранени в рамките на деня.

Секс пръска Нора Недкова дори и на балкона. Плеймейтката се показа чисто гола на малката си тераса, където най-вероятно се кани да просне прането. Феновете на русото миньонче се притениха да не й настине дупето. Недкова рецитира текст от песента на Михаела Филева "Изгубени в рая" под изключително провокативната си разголена снимка