Фандъкова, Борисов, Зарков след гнусни снимки: Има граници, които не се прекрачват!

https://www.24chasa.bg/novini/article/7640887 www.24chasa.bg

Борис Бонев от "Спаси София": Никога няма да приема нечестната игра, ударите под кръста и унижението на човешкото достойнство.

Мръсни снимки на приятелката на кандидата за кмет на София на "Демократична България" арх. Борислав Игнатов, публикувани от агенция ПИК, предизвикаха масово възмущение в социалните мрежи. Включиха се и политици от всички бои.

"Не приемам опитите чрез публикуването на лични снимки на едно момиче да се уязви кандидат за кмет на София. С подобни похвати се прекрачват граници, които досега не са били преминавани. Не приемам такъв тип действия и категорично ги осъждам", написа и премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Има граници, които не могат НИКОГА да бъдат прекрачвани – това са границите на човешкото достойнство. Опитът да се уязви един от кандидатите за кмет на София по такъв отвратителен начин, е не само недостойно, то убива смисъла от всичко, което правим. Казвам го като човек и жена! Изборите идват и заминават, но трябва да останем човеци!" Това написа в профила си кметицата на София Йорданка Фандъкова, която е кандидат за четвърти мандат.

"В една кампания трябва да се уважава не само достойнството на всеки кандидат, но да не се посяга на достойнството на неговите близки, каза Фандъкова пред "24 часа", който я потърси след емоционалния й пост. Успях в годините, в които съм в политиката да запазя семейството си извън медийното любопитство. Изборите идват и свършват, но след тях ние продължаваме да бъдем най-ценни за близките си."

"Битката за кметското място в София е жестока, но тя трябва да се води САМО и единствено в полето на аргументите, идеите и решенията! Никога няма да приема нечестната игра, ударите под кръста и унижението на човешкото достойнство.

Вярвам, че съществува справедливост и съм напълно убеден, че рано или късно тези подобия на хора, които живеят, за да мразят, ще получат това, което заслужават!" Това бе реакцията на кандидата за кмет на София от "Спаси София" Борис Бонев.

Крум Зарков, член на ИБ на БСП и зам.-председател на парламентарната група също се възмути, подозирайки политически опоненти:

"Намирам за абсолютно дъно, за нетърпима мерзост, за най-долнопробно поведение, да атакуваш политическия си опонент с личните снимки на негови близки. Нито секунда няма да търпя в листата си споделящите подобни публикации, а всеки тиражиращ ги тук или в живия живот заслужава единствено презрение. На потърпевшите декларирам цялото си съчувствие и солидарност."

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов