КФН проверява иновативните продукти

https://www.24chasa.bg/novini/article/7642930 www.24chasa.bg
Председателят на Комисията за финансов надзор Бойко Атанасов

Комисията за финансов надзор (КФН) продължава наблюдението на използването на финансови иновации. Това съобщават от финансовия регулатор.

Експертите са разработили въпросник, насочен към поднадзорните на КФН лица. Той е публикуван на сайта на финансовия регулатор, оглавяван от Бойко Атанасов.

Комисията за финансов надзор приканва застрахователите, инвестиционните посредници и фондовете да изпратят своите отговори на въпросника, подписани с квалифициран електронен подпис, на електронна поща до 15 октомври.

“Целта на проучването е да бъде изяснен интересът на поднадзорните лица към използването на финансови иновации, произтичащите от това рискове, влиянието върху бизнес моделите на фондовете, както и изясняването на определени аспекти, касаещи защита на интересите на потребителите”, посочват от КФН.

Комисията за финансов надзор ще публикува и консултативен документ, насочен към дружествата, предлагащи или планиращи да предоставят иновативни продукти или услуги, когато те са предназначени за поднадзорните на КФН лица.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Магаренцето Кови се роди! Появата на малкия бозайник във времена на разпространение на коронавирус е определена като чудо, а животинчето е кръстено точно на заразата, която порази целия свят. Кови (името му произлиза от COVID-19) се ражда преди няколко дни в спасителен център в Девня. Интересна е и историята на неговите родители

Направете си и вие морковен сладкиш с генерала Морковена торта с фигурка на генерал Мутафчийски е кулинарен хит. Началникът на оперативния щаб за борба с коронавируса е изваян с детайли от захарно тесто, а автор на шедьовъра е Виолета Кулева. Сладкишът е със семпла визия, но най-интересното е на неговия връх

Към момента безработните са вече 257 000. За един ден имаме нов рекорд – освен тези близо 5 000 души в понеделник, за вчера са около 6 000. Ние вървим с наистина бързи темпове. Това заяви в предаването "Плюс-минус. Коментарът след новините" лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Прогнозата на синдикатиите е