Нови знаци – за мъгла, задръстване, катастрофи (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7646554 www.24chasa.bg

Ще са на електронни табели

Нови пътни знаци ще оказват къде има задръстване, катастрофи по пътя или намалена видимост заради мъгла.

Това става ясно от промени в наредбата за пътните знаци, публикувани за обществено обсъждане.

Всички те са на електгронни табели с променящо се съдържание. Предвиждат се и знаци, с които се обозначава, че за участъка е необходима винетка или да е платена толтакса.

Нови табели ще обозначават и зарядна станция за електрически автомобили или за водород.

Ще има и знак, който ще се използва за сигнализиране на място, предназначено само за паркиране на електрически коли по време на зареждане.

Пътните знаци в повечето държави от Европейския съюз са унифицирани съгласно разпоредбите на Виенската конвенция за пътните знаци и сигнали от 1968 г. и Европейското съглашение към нея.

“Включените в проекта на наредба нови пътни знаци са свързани с необходимостта от осигуряване на високо ниво на пътна безопасност, поради нарастването на трафика, въвеждането в експлоатация на нови пътища и пътни отсечки, внедряването на тол система и на интелигентните транспортни системи”, се посочва в мотивите на регионалното министерство.

 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мъж загина, затрупан в изкоп в кюстендилското село Блажиево. 59-годишният работник е отстранявал авария във водопровода. Багер изкопал ров около 1,80 метра, за да достигне до спукалата се преди 3-4 дни тръба. При смяната й изкопът се свлича и затрупва намиращия се в него мъж. Колегите му се притичат на помощ, успяват да го разкопаят и извадят,

Шофьор на градския транспорт в София подарява бонбон при закупен билет от него. За милия жест разказва пътничка, която остава приятно изненадана. "Купувайки си билетче от автобус 72, шофьорът ме посреща с усмивка, казва ми "Добър вечер!" и с билетчето ми дава бонбонче!Трогната съм от този човек, защото повечето в сферата са намръщени,

Каръкът не спира да преследва Годжи. Музикантът счупи ръката си, стана ясно от поредното предаване на Слави Трифонов. Годжи се появи със шина на десния си крайник. Дългия го попита какво се е случило с ръката на един от най-доверените му хора, но китарисът не пожела да отговори. Само преди година Годжи отново претърпя сериозно нараняване.